PEC Zwolle Vrouwen verkoopt de huid duur

PEC Zwolle Vrouwen verkoopt de huid duur

Een uiterst effectief PSV Vrouwen heeft PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond uit de halve finale van de KNVB Beker gehouden. In Eindhoven hielden de Zwollenaren lang stand, kregen zij ook met name na rust de nodige kansen, maar bleek de Brabantse titelkandidaat veel effectiever. De 3-0 eindstand die na 93 minuten op het scorebord stond afgebeeld was gezien het spelbeeld dan ook zeer geflatteerd.

PEC Zwolle Vrouwen begon alleraardigst aan het duel in Eindhoven. Net als vorige week was het spel in de openingsfase goed en Zwolle de bovenliggende partij. Toen werd er zeker na rust niet thuis gegeven en wonnen de Eindhovense dames met 6-1.


Initiatief

Waar Dominique Bruinenberg zes dagen eerder voor een vlotte openingstreffer zorgde, had Naomi Hilhorst dat ditmaal zomaar kunnen doen. Maxime Bennink snelde aan de linkerkant langs Aniek Nouwen, gaf de bal voor, maar Hilhorst kwam een teenlengte tekort om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Het initiatief lag echt bij de Zwolse ploeg, want even daarvoor was diezelfde Bennink de laatste linie ook al te snel af, maar toen voorkwam keepster Sari van Veenendaal al koppend verder Zwols gevaar. PSV Vrouwen probeerde vooral op de counter gevaarlijk te worden, maar Moon Pondes hoefde nauwelijks in actie te komen omdat het achterin bij de Zwollenaren als een huis stond. Tot echt grote kansen kwam Zwolle daarentegen ook niet, maar het veldspel was van een prima niveau. Dat kon trainer/coach Joran Pot vanaf de zijlijn ook bekoren, want zijn complimenten en aanwijzingen waren goed hoorbaar op de verder uitgestorven Herdgang.


Dodelijk effectief

De tweede helft begon met een wijziging aan beide kanten. Bij de Zwollenaren was Imre van der Vegt in de kleedkamer achtergebleven. In ruil daarvoor verscheen Tess van Bentem binnen de lijnen. De eerste mogelijkheid was voor de Belgische Jassina Blom. De aanvallende middenveldster mocht ver opstomen, vond een gaatje om te schieten, maar plaatste de bal naast het vijandelijke doel. Snel daarna kwam PSV Vrouwen op voorsprong. Na een Zwolse corner kwamen de Brabanders er via Joëlle Smits pijlsnel uit. De topscorer van PSV Vrouwen had voldoende afspeelmogelijkheden maar ging voor eigen succes en vond de lange hoek: 1-0. Toch was PEC Zwolle Vrouwen niet van de wijs te brengen. Het ging gewoon door met het fraaie combinatiespel en via Jassina Blom was het ook bijna gelijk, maar meer dan een hoekschop, na ingrijpen van Van Veenendaal, leverde haar poging niet op. Ook beide invalsters hadden de stand zomaar recht kunnen trekken. Marushka van Olst had een prachtige actie en voorzet in huis, maar Danique Noordman kon de bal niet op waarde schatten.


Nekslag in slotfase

In het laatste kwartier kwam ook Lauri Weijkamp er nog op voor Jill Diekman, die ook dikke voldoende scoorde in Eindhoven. De Zwollenaren proefden aan alles dat er wat te halen viel. Ook Hilhorst leek nog een keer gevaarlijk te worden, maar zag dat twee verdedigsters de deur voor haar in het slot gooiden. Een schot na van Dominique Bruinenberg na terugleggen van Van Olst vloog over. In de slotfase bracht Pot ook Beau Rijks voor Moïsa van Koot. Hoewel het op papier een verdedigster voor een verdedigster betrof, ging Rijks direct als stormram naar voren in de hoop dat er nog een verlenging geforceerd kon worden. Vrijwel gelijk viel aan de andere kant de 2-0. Smits toonde andermaal haar specialiteit door ook haar tweede kans te verzilveren. In de 88ste minuut werd het ook nog 3-0 toen een mooi afstandsschot van Naomi Pattiwael binnen viel.


PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 3-0 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Henshuijs

Gele kaarten: -


Opstelling PSV Vrouwen: Van Veenendaal, Van den Berg, Levels, Smits, Van Dooren (56’ Brugts), Bross (46’ Harrison), Nouwen, Strik (66’ Jean), Pattiwael (89’ Rodriguez), Kuijpers (89’ Leuchter) en Biesmans.


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot (82’ Rijks), Asbroek (65’ Noordman), Bennink (65’ Van Olst), Blom, Van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim, Van der Vegt (46’ Van Bentem), Bruinenberg en Diekman (76’ Weijkamp).


Scoreverloop:

55’ Smits 1-0

84’ Smits 2-0

88’ Pattiwael 3-0


Eredivisie partners