PEC Zwolle Vrouwen start met winst

Het nieuwe seizoen in de Vrouwen Eredivisie is voor PEC Zwolle Vrouwen positief begonnen. De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen leverde direct drie punten op. Dominique Bruinenberg zette als aanvoerster haar handtekening onder de enige en dus winnende treffer.

Kansen

Trainer/coach Joran Pot zag deze zomer veel speelsters vertrekken. In de basiself dan ook de nodige nieuwe gezichten. Zoals die van de jarige Cheyenne van den Goorbergh en Naomi Hilhorst, beiden overgekomen vanuit Twente. Ook Jassina Blom en de uit de eigen jeugd afkomstige en debuterende Danique Noordman hadden een basisplaats. Het was diezelfde Noordman die al binnen twee minuten haar ploeg op voorsprong had kunnen zetten. Als een cadeautje kreeg de speelster de bal voor haar voeten, maar het schot dat volgde werd door Barbara Lorsheyd uit het doel gehaald. De keepster had ook antwoorden op pogingen van Bruinenberg, Blom en Kely Pruim. Aan de andere kant hoefde Moon Pondes maar één keer handelend op te treden bij een rollertje van Anne Sellies.

Gewaagd

In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd en moest PEC Zwolle Vrouwen ook in verdedigend opzicht aan de bak. Sjaak Polak, trainer van de Haagse vrouwen, bracht aan het begin van de tweede helft twee aanvallende wissels en dat kwam het spel van de bezoekers ten goede. Toch was het eerste kwartier wederom voor PEC Zwolle Vrouwen. Een gevaarlijk ogende aanval over rechts leverde in die fase een strafschop op, toen Blom over de knie ging binnen de lijnen van het strafschopgebied. Aanvoerster Bruinenberg nam haar verantwoordelijkheid en schoot koeltjes de eerste goal van het seizoen binnen: 1-0.

Haags kwartiertje

De laatste fase van de wedstrijd kon met recht een Haags kwartiertje genoemd worden. Moon Pondes hield in die fase met een attente actie de 1-1 van het scorebord en ook Van den Goorbergh haalde nog een bal vlak voor de lijn weg. Met Maxime Bennink en opnieuw een jongeling uit de eigen jeugd die haar debuut maakte (Tess van Bentem) knokten de Blauwvingers zich richting het einde van de wedstrijd. Een volley van Amber Verspaget in de voorlaatste minuut leek alsnog de gelijkmaker op te leveren maar weer liet Pondes zien een prima doelvrouw te zijn. Ondanks dat het in de slotfase met vrije trappen en hoekschoppen tegen nog even billenknijpen was, hield de Zwolse defensie stand, waardoor de eerste driepunter een feit was.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0).

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Kuiper

Gele kaarten: Boshuizen (ADO Den Haag Vrouwen) en Blom (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Smid, Asbroek (72' Van Bentem), Blom, Van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim, Bruinenberg, Van der Vegt en Noordman (72' Bennink).

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans, Dessing (46' Rijsbergen), Ravensbergen, Noordam, Kagie, Koster, IJzerman, Sellies (46' Raaymakers) en Boshuizen (75' Verspaget).

56' Bruinenberg pen. 1-0