PEC Zwolle Vrouwen sluit seizoen af met verlies tegen Ajax Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft het seizoen zondagmiddag afgesloten met een nederlaag. De ploeg van trainer Oliver Amelink ging in het MAC3PARK stadion met 1-6 onderuit tegen de nieuwe landskampioen Ajax Vrouwen. Ondanks de nederlaag zijn de Blauwvingers als zesde geëindigd in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Effectief

De zenuwen waren duidelijk zichtbaar bij Ajax Vrouwen en daar leek PEC Zwolle Vrouwen snel gebruik van te maken. Een afstandsknal van Senne van de Velde vloog richting de rechterhoek, maar spatte uiteen op de paal. In de aanval daarna wisten de bezoekers wel het net te vinden. Romée Leuchter mikte de bal succesvol in de verre hoek. De Blauwvingers begonnen wat moeizaam, maar kwamen naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Voetballend deed het elftal weinig onder voor de topclub uit Amsterdam. Van de Velde was nog een keer dicht bij een doelpunt toen zij de bal net naast mikte. Tess van Bentem zag een geweldig schot knap gepareerd worden door doelvrouw Lize Kop. In de laatste paar minuten van de eerste helft sloeg Ajax Vrouwen hard toe. Quinty Sabajo en Leuchter zorgen voor een 0-3 ruststand. Aan effectiviteit geen gebrek bij de bezoekers.

Eenzijdige helft

Direct na rust ging het weer mis voor PEC Zwolle Vrouwen toen Tiny Hoekstra de bal via een Zwols lichaamsdeel binnen schoot. Het bleek de opmaat naar een redelijk eenzijdige tweede helft. De aanvalster was tien minuten na haar eerste treffer daarna ook verantwoordelijk voor de 0-5. In de 65e minuut werd het ook nog 0-6 door een rake, lage schuiver van Ashleigh Weerden. De buit was binnen voor de Amsterdammers, die de wedstrijd rustig probeerden uit te spelen. Er kwam nog wel een Zwolse eretreffer. Tien minuten voor het einde kopte Bo van Egmond de bal fraai binnen. Met dit doelpunt zorgde ze voor een 1-6 eindstand. Op naar volgend seizoen!

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen 1-6 (0-3)