PEC Zwolle Vrouwen sluit jaar af met nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen heeft het voetbaljaar 2022 afgesloten met een nederlaag. In Amsterdam ging de ploeg van trainer Olivier Amelink dinsdagavond met 2-0 onderuit op bezoek bij Ajax Vrouwen. Het veldspel bood echter vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Zoals verwacht nam titelkandidaat Ajax Vrouwen al snel het initiatief in de wedstrijd. De thuisploeg wist in het eerste bedrijf ook een aantal goede kansen te creëren met onder meer Romée Leuchter, die de bak voor open doel over schoot. Kort daarna was ze opnieuw dicht bij een treffer toen ze de bal afsnoepte van Tess van der Flier. De doelvrouw van PEC Zwolle Vrouwen nam wat te veel tijd met de bal aan haar voet, maar het liep net goed af voor de Blauwvingers. Aan de andere kant van het veld was Jeva Walk het dichtst bij een treffer, Haar afstandsschot eindigde op het dak van het Amsterdamse doel. Tien minuten voor rust werd de score geopend door de thuisploeg. Met een lage schuiver zorgde Tiny Hoekstra voor de 1-0.

Goed veldspel

In de tweede helft bleef PEC Zwolle Vrouwen lang in de race voor een stunt. Bij de Blauwvingers ging de bal steeds beter rond en Ajax Vrouwen werd slordiger en slordiger. Kansen waren zeer zeldzaam en dus bleef de 1-0 lang op het scorebord staan. Met een aantal prima aanvallen kwamen de Zwollenaren meerdere keren in de buurt van het vijandelijke doel. Alleen ontbrak er wat stootkracht in de voorhoede. Een paar minuten voor het einde gooide Romée Leuchter de wedstrijd in het slot met een rake poging vanuit het strafschopgebied: 2-0. Inske Weiman kreeg nog een enorme mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de blessuretijd, maar zij stuitte op Lize Kop.

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-0 (1-0)