PEC Zwolle Vrouwen pakt verdienstelijk punt tegen Feyenoord Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag in het MAC3PARK stadion een punt gepakt tegen Feyenoord Vrouwen. De Blauwvingers speelden in een spannende wedstrijd met 0-0 gelijk tegen de Rotterdammers. Een grote tegenvaller was het uitvallen van Marushka van Olst.

Debutanten

Bij PEC Zwolle Vrouwen stonden twee debutanten in de basis. Tess van der Flier stond voor het eerst op doel namens de Zwollenaren. In het hart van de defensie maakte Maud Rutgers voor het eerst haar opwachting in een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Met onder meer deze meiden in het veld begon de thuisploeg uitstekend aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en er was vanaf de eerste minuut dreiging. Evi Maatman was vroeg in de wedstrijd dicht bij het openingsdoelpunt toen zij een doelpoging in het vijfmetergebied geblokt zag worden. Marushka van Olst troefde niet veel later keepster Jacintha Weimar af, maar de aanvalster kreeg haar schot vervolgens niet tussen de palen. Na iets meer dan een half uur spelen ging het mis voor Van Olst. Bij het geven van een voorzet ging het liep ze een knieblessure op en ze moest het veld verlaten met veel pijn. In de slotfase van de eerste helft leek Sabrine Ellouzi voor de 0-1 te zorgen, maar zij zag dat Van der Flier een uitstekende redding in huis had op haar inzet.

Vechtlust

Ook na de rust presenteerde PEC Zwolle Vrouwen zich uitstekend. Voetballend was het misschien niet altijd even goed, maar de ploeg toonde veel vechtlust. Op die manier wisten de Blauwvingers het de ongeslagen bezoekers erg lastig te maken. Feyenoord Vrouwen kwam wel heel dicht in de buurt bij een doelpunt. Een schot van invalster Pia Rijsdijk spatte uiteen op de lat. Beide ploegen hadden het idee dat er meer in zat dan een gelijkspel. In de laatste tien minuten van de officiële speeltijd kreeg Celien Tiemens nog een grote kans om voor een Zwolse zege te zorgen. Zij mikte de bal over op aangeven van Danique Noordman en dus bleef het 0-0. Tot de allerlaatste seconde bleef het spannend en uiteindelijk viel er geen doelpunt. Zo konden de Blauwvingers na het laatste fluitsignaal een verdienstelijk punt bijschrijven.

PEC Zwolle Vrouwen - Feyenoord Vrouwen: 0-0 (0-0)

Toeschouwers: 2.900