PEC Zwolle Vrouwen pakt punt na fraaie comeback

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een punt gepakt in het eerste competitieduel van 2023. De ploeg van trainer Olivier Amelink kwam met 2-0 achter bij ADO Den Haag Vrouwen, maar de Zwollenaren kwamen na rust sterk terug. Twee invallers bleken aan het einde van de rit goud waard.

Slechte start

PEC Zwolle Vrouwen kende een slechte start in de Hofstad. Al in de tiende minuut moest de ploeg een flinke domper incasseren. Liz Rijsbergen kon alleen op het doel van Tess van der Flier af en de spits van ADO Den Haag Vrouwen rondde koelbloedig af: 1-0. De Blauwvingers lieten zich niet gek maken en gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. De bal ging bij vlagen goed rond in het elftal, maar het spel was te slordig om veel kansen te creëren. Toch had Leonie Vliek de gelijkmaker op haar schoen. De sterk spelende rechtsbuiten wachtte iets te lang met schieten, waardoor een tegenstander het schot kon onderscheppen. Achterin kwam de Zwollenaren amper in de problemen, maar toch wist de thuisploeg op 2-0 te komen. Een afstandsschot van Rijsbergen was Van der Flier te machtig.

Comeback

Met Imre van der Vegt in plaats van Ilse Kemper begon PEC Zwolle Vrouwen met een ruime achterstand aan de tweede helft. Kort na rust had het al beslist kunnen zijn, maar een grote kans werd door ADO Den Haag Vrouwen niet benut. Kort daarna lag de weg naar het doel open voor Vliek. Zij koos niet voor een schot, maar voor een voorzet. Die was niet zuiver en dus ging een grote kans verloren. Twintig minuten voor tijd kwam de spanning terug in de wedstrijd. Invalster Loyce Speelman werkte de bal op wilskracht binnen van dichtbij: 2-1. In de slotfase gingen de Zwollenaren vol op jacht naar een gelijkmaker. En die kwam in blessuretijd. Van der Vegt nam de bal op haar pantoffel en haar schot eindigde keurig in de hoek. Met dit doelpunt bezorgde ze haar team het eerste punt van 2023.

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (2-0)