PEC Zwolle Vrouwen onderuit in laatste thuisduel

PEC Zwolle Vrouwen onderuit in laatste thuisduel

PEC Zwolle Vrouwen is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van 2022 winnend af te sluiten. Op een koud Sportpark De Vegtlust was VV Alkmaar Vrouwen vrijdagavond nipt te sterk door een doelpunt van oud-Zwollenaar Amy Banarsie: 0-1. Een mooi lichtpunt was de rentree van Imre van der Vegt.

Rood

PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Olivier Amelink legde er veel energie in en al na een paar minuten werd de eerste kans gecreëerd. Bo van Egmond zag een goede poging gekeerd worden door keepster Puck Louwes. Niet veel later vloog een verrassende poging van Danique Noordman nipt over. De Zwollenaren waren de baas in het eerste kwartier en er was niet zoveel aan de hand. De eerste gevaarlijke aanval van VV Alkmaar Vrouwen zorgde wel meteen voor een kentering in de wedstrijd. Een doorgebroken aanvalster werd in het strafschopgebied neergehaald door Maud Rutgers. De scheidsrechter legde de bal op de stip én ze trok de rode kaart voor de verdedigster van PEC Zwolle Vrouwen. Een flinke tegenvaller, maar keepster Tess van der Flier zorgde voor een flinke opsteker door de penalty van Judith Roosjen te keren. 

 

Rentree

In de tweede helft was amper te zien dat PEC Zwolle Vrouwen met een speelster minder speelde. De Blauwvingers gaven niet veel weg achterin en waar het kon werd de aanval gezocht. Zo kreeg Leonie Vliek een grote kans, maar zij zag haar inzet geblokt worden. Een kwartier voor tijd kwam VV Alkmaar Vrouwen toch op voorsprong dankzij een oude bekende. Een afstandsschot van Amy Banarsie viel binnen. Kort daarna kwam Bo van Egmond in de buurt van een gelijkmaker toen zij een inzet nog net geblokt zag worden. In de slotfase deed de ploeg er alles aan om nog een terecht punt uit het vuur te slepen. Maar dat lukte niet. 

Ondanks de nederlaag kende de avond een fraai lichtpuntje. Na iets meer dan een uur spelen kwam Imre van der Vegt binnen de lijnen. Dat betekende voor haar een rentree na meer dan een jaar blessureleed. 

 

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen: 0-1 (0-0)

Toeschouwers: 180

Scheidsrechter: Gijsbers

Gele kaart: Van Bentem (PEC Zwolle Vrouwen)

Rode kaart: Rutgers (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Van der Flier, Vliek, Pruim, Noordman (88. Speelman), Walk (85. Heijne), Van Bentem, Van de Velde (62. Van der Vegt), Rutgers, Kemper, Weiman en Van Egmond (85. Maatman)

 

Opstelling VV Alkmaar Vrouwen: Louwes, Caprino (86. Mollink), Mol, Remijnse, Polat (63. Spaan), De Vette, Van der Most (72. Nottet), Banarsie, Roosjen, Woons en Colin (46. Zijp)


Scoreverloop

74. Banarsie 0-1