PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Eindhoven

PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Eindhoven

Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om voor een tweede keer dit seizoen te winnen van PSV Vrouwen. Na de mooie 2-0 thuiszege in oktober gingen de Zwollenaren zaterdagmiddag met 3-1 onderuit op PSV Campus De Herdgang. Toch was er vanuit Zwols perspectief een mooi lichtpunt met de rentree van Naomi Hilhorst.

Ongelukkig

Voorafgaand aan het duel werd Janne Verbakel een hart onder de riem gestoken door beide clubs. Afgelopen zomer maakte zij de overstap van de beloften van PSV Vrouwen naar de hoofdmacht van PEC Zwolle Vrouwen. Helaas heeft zij door fysieke malheur besloten te stoppen met haar profcarrière. Na dit mooie moment kwam PSV Vrouwen het beste uit de startblokken zonder echt grote kansen te krijgen. PEC Zwolle Vrouwen had moeite om het juiste ritme te vinden in de Eindhovense motregen. De Blauwvingers kregen na een kwartiertje spelen wat meer grip op de wedstrijd. Er lag veel ruimte achter de defensie van PSV Vrouwen om gevaarlijk te worden, maar er werd niet echt gebruik van gemaakt. Juist in deze fase kwamen de Zwollenaren op achterstand. Na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werkte Kely Pruim de bal ongelukkig in eigen doel: 1-0. Sterre Kroezen kreeg een behoorlijke kans om de stand voor rust gelijk te trekken, maar op aangeven van Sophie van Vugt schoot ze de bal hard over. 


Rentree

Bij het aanbreken van de tweede helft brak figuurlijk de zon even door boven PSV Campus De Herdgang, want Naomi Hilhorst werd in de ploeg gebracht door trainer Olivier Amelink. Voor haar betekende het een rentree na een aantal jaar met veel blessureleed. Met haar in het elftal werd het al snel gelijk toen Mayke Lindner de bal achter voormalig Zwollenaar Moon Pondes kopte. PSV Vrouwen leek hierna een tandje bij te schakelen en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor Joëlle Smits. De spits kwam een aantal keer vrij voor Inge Tijink en steeds kwam de doelvrouw als winnaar uit de strijd. Met nog een kwartier te gaan ging het toch mis voor PEC Zwolle Vrouwen. Na een overtreding van Lindner kregen de Eindhovenaren een strafschop en die kans werd wél benut door Smits. Zij was twee minuten later ook verantwoordelijk voor de 3-1. In het restant van de wedstrijd gingen de Blauwvingers nog op jacht naar de aansluitingstreffer. Er werden wel wat afstandsschoten gelost, maar daar bleef het bij. 


PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-1 (1-0)

Toeschouwers: 255

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: Lindner (PEC Zwolle Vrouwen)


Opstelling PSV Vrouwen: Pondes, Thrige, Hendriks, Bross, Hulswit, Worm (89. Koeleman), Smits, Riley (87. Thomas), Nijstad, Ripa en Giesen (58. Buurman).


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Kroezen, Van Egmond (78 Udink), Kemper (62. Te Wierik), Buikema, Weiman, Van Vugt (46. Hilhorst) en Kerkhof (46. Maatman)


Scoreverloop: 

28. Pruim (E.D) 1-0

49. Lindner 1-1

74. Smits 2-1

76. Smits 3-1