PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Eindhoven

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond niet weten te stunten op bezoek bij PSV Vrouwen. In Eindhoven ging de ploeg van trainer Olivier Amelink met 4-0 onderuit. De Eindhovenaren waren duidelijk een maatje te groot voor de Blauwvingers.

Lichtmast

Door de afwezigheid van Kely Pruim droeg Tess van Bentem de aanvoerdersband. Een mooi moment voor de middenveldster, die alweer een paar jaar bij de hoofdmacht zit. De wedstrijd begon niet goed voor Van Bentem en haar ploeggenoten. Al in de vierde minuut wist PSV Vrouwen de leiding te nemen. Na een misverstand in de Zwolse defensie kon Inessa Kaagman de bal binnen schieten. Het meest opvallende moment van de eerste helft kwam na een kwartier spelen. De wedstrijd werd even stilgelegd vanwege het uitvallen van een lichtmast. Gelukkig duurde het niet lang voordat het licht weer ging branden en kon er ook snel weer verder gevoetbald worden.

Beslissing

PEC Zwolle Vrouwen kende een vervelende start van de tweede helft. Binnen de kortste keren was PSV Vrouwen uitgelopen naar 3-0 door doelpunten van Esmee Brugts en Kaagman. Door deze bliksemstart gooiden de Eindhovenaren de wedstrijd in het slot. In het restant van de wedstrijd hielden de Zwollenaren zich goed staande. De ploeg bleef de aanval zoeken met combinatiespel, al werden er geen kansen gecreëerd. Tien minuten voor tijd werd nog 4-0 voor PSV Vrouwen door een rake strafschop van Joëlle Smits. Dit bleek het slotakkoord van een moeilijke avond op De Herdgang.

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 4-0 (1-0)