PEC Zwolle Vrouwen neemt punt mee uit Rotterdam

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij Feyenoord Vrouwen. De Blauwvingers kwamen op achterstand, maar een rake strafschop van Danique Noordman zorgde voor een 1-1 eindstand. Door dit resultaat blijft de ploeg van trainer Olivier Amelink op de ranglijst boven de club uit Rotterdam-Zuid staan.

Saai

PEC Zwolle Vrouwen begon redelijk goed aan de wedstrijd op Varkenoord. De Blauwvingers kenden zelfs bijna een droomstart toen de bal binnen een minuut bij Evi Maatman belandde. De spits zag haar schot vervolgens net naast gaan. Niet lang daarna kreeg Leonie Vliek een behoorlijke kans. Ze raakte de bal niet goed en daardoor bleef de mogelijkheid onbenut. Nog binnen het half uur kon ook Tess van Bentem een schot op het vijandelijke doel lossen. Zij stuitte in de verre hoek op doelvrouw Jacintha Weimar. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Feyenoord Vrouwen sterker. De thuisploeg bleef steeds langer aan de bal, maar zij konden het veldoverwicht niet omzetten in veel kansen. Voormalig Blauwvinger Esmee de Graaf had wel een fraaie volley in huis, die werd gekeerd door keepster Tess van der Flier.

Levendig

Beide ploegen zorgden na rust voor een veel leuker schouwspel. PEC Zwolle Vrouwen kwam scherp uit de kleedkamer en ging direct op jacht naar een doelpunt. Inske Weiman en Noordman kregen goede schietkansen, maar ze wisten allebei de bal niet langs Weimar te krijgen. Sabrine Ellouzi leek in de 53e minuut de 1-0 te maken namens Feyenoord Vrouwen, maar Tess van der Flier voorkwam het openingsdoelpunt met een katachtige reflex. Uit de corner die volgde kopte De Graaf de bal van dichtbij over. Kort daarna was het wél raak voor de thuisploeg. De bal kwam goed voor uit een corner en De Graaf schoot ‘m vol overtuiging tegen de touwen. Een fikse domper voor de Blauwvingers, maar het antwoord volgde vrij rap. Scheidsrechter Stevens gaf PEC Zwolle Vrouwen namelijk een penalty nadat invalster Bo van Egmond naar de grond werd gehaald. Danique Noordman ging achter de bal staan en zij bleef ijzig kalm: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Er waren wel mogelijkheden, maar grote kansen werden niet meer gecreëerd.

Feyenoord Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-1 (0-0)