PEC Zwolle Vrouwen kan niet stunten in openingsduel

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 afgewerkt. In het MAC3PARK stadion was FC Twente Vrouwen de tegenstander. Voor de jonge groep van hoofdcoach/trainer Wim van der Wal bleken de Twentse dames een maatje te groot. Na een prima eerste helft, waarin de Zwolse ploeg zeker niet onder deed voor de opponent uit Enschede, werd in het tweede deel het verschil gemaakt: 0-3.

De torenhoge favoriet uit Enschede begon voorvarend, maar het was PEC Zwolle Vrouwen dat na acht minuten het initiatief overnam. Het resulteerde direct in twee flinke kansen. Esmee de Graaf zag de bal, na een prachtige steekbal van Maxime Bennink bijna via een Twents been richting doel gaan. Uit de daaropvolgende hoekschop was centrale verdedigster Yvette van Daelen dichtbij de openingstreffer. Bij de tweede paal kwam Van Daelen een teenlengte tekort om af te drukken. Naar mate de eerste helft vorderde nam Twente het heft weer in handen, ware het niet dat de grootste kans voor de Zwolse vrouwen was. Lauri Weijkamp kreeg na een diepe bal de kans om oog in oog met keepster Nicky Evrard af te ronden, maar mikte te hoog.
Extra zuur was dan ook dat FC Twente Vrouwen zeven minuten voor rust op een 0-1 voorsprong kwam. Een schot van zeker dertig meter, afkomstig van de voet van Jassina Blom bleek onhoudbaar voor Nadja Olthuis, die de bal in de kruising zag eindigen.

Een gigantische mistrap van Shanel Smid in de eerste minuut na rust, bood Joëlle Smits de kans om de marge te verdubbelen, maar het schot van de aanvalster was niet om over naar huis te schrijven. Waar Twente verzuimde om verder uit te lopen, verzuimde Zwolle om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Weijkamp werd door De Graaf panklaar gelegd voor Babiche Roof, ware het niet dat de Belgische keepster eerder bij de bal was. Het foruin was echter aan Twentse kant. Waar de Zwolse vrouwen op zoek waren naar de gelijkmaker, was het FC Twente Vrouwen dat scoorde. Smits had het vizier nu wel scherp staan en klopte Olthuis met een boogbal in de lange hoek. Via Ellen Jansen werd het ook nog 0-3. De aanvalster wist na een steekpass door het hart van de Zwolse defensie Olthuis te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven.

Bij 0-3 bleef het ook, ondanks dat de bezoekers nog enkele kansen bij elkaar speelden.
Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander is dan ADO Den Haag vrouwen. Het duel vangt aan om 19.30 uur en wordt gespeeld in het Cars Jeans stadion.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 0-3.
Toeschouwers:   522
Scheidsrechter:   dhr. Boringa