PEC Zwolle Vrouwen is sc Heerenveen Vrouwen de baas

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de vijfde competitiezege van dit seizoen geboekt. Op eigen veld was de ploeg van trainer/coach Olivier Amelink met 2-0 te sterk voor sc Heerenveen Vrouwen. Een vroeg doelpunt zette de toon voor een succesvolle avond.

Bliksemstart

PEC Zwolle Vrouwen kende een droomstart, want binnen twee minuten lag de bal al in het net. Evi Maatman zag dat haar inzet in de verre hoek keepster Jasmijn Resink te machtig was. Op de golven van euforie trok de thuisploeg de goede lijn door en in het eerste bedrijf werd er bij vlagen uitstekend gevoetbald. Goede kansen bleven uit, maar ook de bezoekers uit Friesland werden niet gevaarlijk.

Controle

Het spelbeeld was in de tweede helft hetzelfde als voor rust. PEC Zwolle Vrouwen had de volledige controle en kwam niet in de problemen. Nog voor het verstrijken van het uur werd de voorsprong terecht verdubbeld. Na een mooie beweging wist Danique Noordman de bal overtuigend binnen te schieten. In het restant van het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg nog wel een aantal mogelijkheden om met ruimere cijfers te winnen. Een knappe kopbal van Van der Vegt werd in twee instanties gekeerd door Resink, een kopbal van Leonie Vliek ging over na een schitterende pass van Inske Weiman en was laatstgenoemde stuitte met een leep schot in de korte hoek op de vuisten van die met een leep schot in de korte op Resink stuitte. Geen doelpunten meer, maar de 2-0 was meer dan voldoende voor drie waardevolle punten.