PEC Zwolle Vrouwen verliest van Twente

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond niet weten te stunten tegen FC Twente Vrouwen. De Overijsselse derby ging met 1-4 verloren op een koud Sportpark Be Quick’28. De fraaie eretreffer van Jassina Blom was zeker een lichtpuntje.

Postma voor Pondes

PEC Zwolle Vrouwen had het vanaf de eerste minuut al lastig met FC Twente Vrouwen. Het was geen verrassing dat de bezoekers na een klein kwartier spelen op voorsprong kwamen. Uit een voorzet van Renate Jansen kopte Kerstin Casparij de bal met een boog over keepster Tirsa Postma, die net als vorige week in de Eredivisie Cup de geblesserde Moon Pondes verving, in het doel. De thuisploeg kon in het eerste half uur maar niet tot een grote kans komen en had ook nog eens de pech dat Cheyenne van den Goorbergh geblesseerd moest afhaken. Shanel Smid verving de verdedigster. In het laatste kwartier voor rust ging het beter en meteen kwamen er mogelijkheden voor Jassina Blom. Eerst schoot zij de bal naast en een paar minuten later stuitte zij in de korte hoek op doelvrouw Daphne van Domselaar, waardoor de gewenste gelijkmaker uitbleef.

Prachtgoal Blom

Vlak na rust wist FC Twente Vrouwen de voorsprong te verdubbelen. Renate Jansen ging alleen op het Zwolse doel af en met een listig wippertje liet ze Postma kansloos. De bezoekers uit Enschede hadden de hele tweede helft de controle. Zwolle probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar zover kwam het niet. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Renate Jansen kopte de bal via de paal en Postma binnen. Maar PEC Zwolle Vrouwen deed nog wel iets terug en hoe. Vijf minuten voor tijd vloog een heerlijke afstandsschot van Jassina Blom binnen via de lat. Een aantal hoekschoppen leverden nog bijna een tweede goal op, maar in plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Renate Jansen zorgde met een laat doelpunt voor de 1-4 eindstand.

PEC Zwolle Vrouwen-FC Twente Vrouwen 1-4 (0-1)