PEC Zwolle Vrouwen doet zichzelf tekort

PEC Zwolle Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd om te stunten tegen PSV Vrouwen. De Blauwvingers verloren in het MAC3PARK stadion met 0-1 van de titelkandidaat. Er waren echter genoeg kansen op een goed resultaat.

Gretig

Het was de eerste keer dit seizoen dat PEC Zwolle Vrouwen live op tv was, nadat eerder in 2019 de Zwollenaren ook al eens live op tv waren tijdens de finale van de KNVB Beker. Voor extra spanning zorgde dat zichtbaar niet. De ploeg van trainer/coach Joran Pot kwam gretig voor de dag en was van begin af aan ook gevaarlijk. Na een kwartier spelen mocht Naomi Hilhorst een vrije trap nemen vanaf de rand van het strafschopgebied. Haar inzet ging op doel, maar Sari van Veenendaal kon redding brengen. In de aanval daarna leken de Eindhovenaren op voorsprong te komen via Anika Rodriguez. Het schot van de rechtsback was onderweg naar het dak van het doel, maar doelvrouw Moon Pondes had een prachtig antwoord in huis. In de twintigste minuut besloot Jassina Blom aan te leggen voor een afstandsschot; de bal ging maar net naast. PSV Vrouwen was ook fanatiek op zoek naar een doelpunt, maar de defensie van PEC Zwolle Vrouwen stond goed. Dat PSV Vrouwen de eerste helft met elf speelsters mocht afsluiten was te danken aan het feit dat leidsvrouw Marisca Overtoom wegkeek bij een nare overtreding van Joëlle Smits.

Deksel op de neus

Vlak na rust kreeg Marushka van Olst dé kans om PEC Zwolle Vrouwen op voorsprong te zetten. De aanvalster omspeelde keepster Van Veenendaal, maar het schot werd vervolgens nog van de lijn gehaald. De bezoekers kwamen in de 57e minuut wél op voorsprong. Romée Leuchter lepelde de bal over Pondes heen, nadat zij deze met een gelukje voor de voeten kreeg. De Blauwvingers gingen in het laatste half uur op jacht naar de gelijkmaker, maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Invalster Danique Noordman was nog het dichtst bij met een goed schot, maar zij zag de bal net naast gaan. Aan het einde van de rit kon PEC Zwolle Vrouwen terugkijken op een goede wedstrijd, maar het leverde geen punt op, waardoor de kampioenspoule nu uit zicht is.

PEC Zwolle Vrouwen-PSV Vrouwen: 0-1 (0-0).