PEC Zwolle Vrouwen boekt vierde competitiezege op rij

PEC Zwolle Vrouwen boekt vierde competitiezege op rij

PEC Zwolle Vrouwen is er in geslaagd de reeks met overwinningen te verlengen. De ploeg van trainer Olivier Amelink won zaterdagmiddag in regenachtige omstandigheden met 0-2 op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen. Het was de vierde competitiezege op rij voor de Blauwvingers.

Debutant

Voor keepster Inge Tijink was het sowieso al een bijzonder duel. Zij begon in de basis en dat betekende voor haar een debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met de 23-jarige Noordijkse tussen de palen zocht PEC Zwolle Vrouwen vanaf de eerste minuut de aanval op Sportpark Skoatterwâld . Alleen wist de ploeg geen grote kansen te creëren door slordigheden in de laatste 20 á 30 meter van het veld. Desondanks hadden de Blauwvingers wel de controle in het eerste bedrijf. Vlak voor rust kantelde het wedstrijdbeeld een beetje, maar juist toen was er een aardige mogelijkheid voor Evi Maatman. De spits schoot de bal net over het vijandelijke doel. 


Doorbraak

Na een ietwat ongelukkige eerste helft van beide kanten ging PEC Zwolle Vrouwen in de tweede helft verder met de jacht op een zege. Bo van Egmond kreeg in de 59e minuut een enorme kans om de score te openen, maar de aanvalster stuitte op doelvrouw Jasmijn Resink. Kort daarna voorkwam Jasmijn Dijsselhof met een prachtige verdedigende interceptie een grote kans voor sc Heerenveen Vrouwen. Terwijl de regen steeds harder naar beneden kwam, golfde het spel op en neer. Beide teams voelden dat er een overwinning in zat en dus werd de aanval fanatiek gezocht. Het was PEC Zwolle Vrouwen dat tien minuten voor tijd de ban wist te breken. Bo van Egmond kon na een strakke voorzet van Sterre Kroezen de bal van dichtbij binnen tikken. Voor de aanvalster was het alweer haar zesde treffer in de competitie. Het thuispubliek dacht kort daarop al de gelijkmaker te kunnen bejubelen, maar de scheidsrechter floot kort voor het rake schot van Jet van Beijeren vanwege een overtreding op Tijink. De Friezen waren daarna via een scrimmage nog een keer in de buurt van een gelijkmaker. Hierbij werd de bal zelfs nog een keer van de lijn gehaald. Het was uiteindelijk invalster Britt Udink die alle spanning uit de wedstrijd haalde toen zij kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd voor de 0-2 zorgde. 


sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 0-2 (0-0)

Toeschouwers: 175

Scheidsrechter: Hoogendijk

Gele kaarten: Ennema, Dik (sc Heerenveen Vrouwen) Van Vugt, Van Egmond (PEC Zwolle Vrouwen)


Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Resink, Snippe, Van Vlisteren, Bormans, Kommer, Schouwstra, Nassette, Dik, Iedema (69. Werther), Van Beijeren, Ennema


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Kerkhof (55. Te Van Vugt), Maatman (79. Kroezen), Van Egmond, Kemper (46. Te Wierik), Buikema, Weiman, Zuidberg (71. Udink)


Scoreverloop: 

82. Van Egmond 0-1

88. Udink 0-2