PEC Zwolle Verbindt | Wecovi en Bureau HTM

PEC Zwolle Verbindt | Wecovi en Bureau HTM

In PEC Zwolle Verbindt komen wekelijks ondernemers aan het woord die elkaar gevonden hebben in of dankzij de businessclub van PEC Zwolle en een samenwerking zijn aangegaan. Vandaag is het de beurt aan Hans Paul Visscher van Wecovi en René Drost van Bureau HTM.

Wie zijn jullie en waar zijn jullie werkzaam?

Drost: ,,Ik ben René Drost, de blije en gelukkige eigenaar van Bureau HTM. Dit doe ik nu al ruim veertien jaar met veel genoegen samen met mijn compagnon Chert Hento. Bureau HTM verzorgt trainingen op het gebied van gedrag, leiderschap en communicatie. Daarnaast zijn we nu voor het vijfde seizoen op rij sponsor van PEC Zwolle.”


Visscher: ,,Mijn naam is Hans Paul Visscher en directeur van Wecovi. We bestaan dit jaar 50 jaar en zijn een internationaal handels- en productiebedrijf. We zijn actief in een tweetal sectoren; de professionele schoonmaakbranche (denk aan schoonmaakbedrijven en de zorg waaraan wij schoonmaakmaterialen leveren) en de recreatiesector. Denk dan voornamelijk aan bungalowparken als bijvoorbeeld Molecaten en Landal waaraan wij gastensets en inventarisartikelen leveren. In sets zijn wij de grootste in Europa. Net als Bureau HTM (zij in opleidingen en wij als leverancier van gastensets) zijn wij dus actief in de recreatiesector."


Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen?

Drost: ,,Met Bureau HTM zijn wij destijds bij Novon begonnen met het verzorgen van trainingen. Er is in het Zwolse een keten in de schoonmaakbranche tussen Wecovi, Ewepo (destijds) en Novon. Vanuit onze relatie met Novon was dan ook al snel de link gelegd met Wecovi en dus met Hans Paul. Daarnaast hebben wij met onder andere Hans Paul de stichting ‘Iedereen doet mee’ opgezet en zat ik met Hans Paul in het bestuur van die stichting.”


Visscher: ,,HTM ken ik al wel veel langer. Er is ooit namelijk vanuit de sociale werkplaats in Zwolle het initiatief 'Iedereen doet mee' opgestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer te betrekken. Vooral door de input van Bureau HTM destijds. Daar ben ik, en met mij nog anderen, ook voor gevraagd. En zoals gezegd ken ik René maar ook Chert vanuit de sector waarin wij beiden actief zijn en natuurlijk kennen we elkaar van de businessclub van PEC Zwolle. In een ver verleden heb ik met René overigens ook nog in een voetbalteam gezeten bij Be Quick ‘28.”


Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen en hoe ziet dit eruit?

Drost: ,,Vanuit Wecovi hebben wij de uitnodiging gehad om mee te doen aan de aanbesteding van hun interne leiderschapstraject. Hierop hebben wij een tweetal momenten gehad waarin wij vanuit Bureau HTM ons mochten presenteren en tot ons grote genoegen werd deze opdracht ons gegund. Concreet gaan wij in een traject van plusminus een half jaar aan de slag met de operationeel leidinggevenden van Wecovi.”


Hoe zijn de reacties op jullie samenwerking?

Drost: ,,Na afloop van de gezamenlijke kick-off was iedereen enthousiast. Inmiddels zijn de eerste stappen binnen het traject gezet en hebben wij alle vertrouwen in een hele prettige voortzetting.”


Visscher: ,,De aanloop was prima, op basis daarvan hebben wij Bureau HTM ook uitgekozen. Zij zijn lokaal betrokken en zoals gezegd deels in dezelfde sector actief. Bovendien houden wij van duurzame relaties met klanten en toeleveranciers. Door corona is alles misschien wel een beetje vertraagd, maar de eerste reacties zijn heel goed.”


Tot slot, met welke andere ondernemer of sponsor uit de businessclub zouden jullie weleens een kop koffie willen drinken?

Drost: ,,Ik zou weleens willen praten met de HR-manager van Scania Zwolle omdat het mij oprecht interesseert hoe trainingen en opleidingen in die branche geregeld zijn. "


Visscher: ,,Het lijkt mij inspirerend om de nieuwe COO Frans Falize van Wehkamp eens te ontmoeten. Niet zozeer om gelijk zaken doen, maar puur uit interesse. Vooral hun logistieke proces spreekt enorm tot de verbeelding.”