PEC Zwolle sluit jaar af met klinkende zege

PEC Zwolle sluit jaar af met klinkende zege

PEC Zwolle heeft woensdagavond de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag boekten de Blauwvingers een verdiende 0-2 zege. Waar voor rust het overwicht nog niet in doelpunten kon worden uitgedrukt, lukte dat na de thee wel via uitgerekend voormalig ADO-spits Mike van Duinen en invaller Clint Leemans.

Goals blijven uit

Na vijf minuten aftasten van beide kanten, noteerde PEC Zwolle de eerste twee kansen. Tweemaal was het ook Pelle Clement die voor het gevaar zorgde. Zijn eerste schot werd geblokt en ook zijn tweede poging, een veel grotere kans, werd door een uitgestoken Haags been verijdeld. Ook kans drie was voor PEC Zwolle. Nu schoot Kenneth Paal, maar de bal schoot net voorlangs. Bij de tweede paal kon ook Sai van Wermeskerkende bal net niet in het doel glijden.


Van Duinen breekt de ban

Nog maar net uit de kleedkamer noteerde ADO Den Haag een enorme kans, maar de kopbal van Ricardo Kishna trof geen doel. Na vijftig minuten kwam PEC Zwolle dan eindelijk op de verdiende en zo gewilde voorsprong. Sai van Wermeskerken leverde een perfecte voorzet af op het hoofd van Van Duinen, die de bal langs de verbouwereerde Luuk Koopmans kopte: 0-1. In die fase had PEC Zwolle ook de mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar niet voor het eerst dit seizoen slaagde het daar niet in. Dean Huiberts zag een uithaal vanaf rand strafschopgebied afgeblokt worden, terwijl Van Duinen na een snelle uitbraak Koopmans knap redding zag brengen.


Gouden linker

In het laatste kwart van de wedstrijd gooide ADO Den Haag de schroom iets meer van zich af. Met een aantal aanvallende wissels werd PEC Zwolle bij het ingaan van het Haags kwartiertje onder druk gezet, maar tot hele grote mogelijkheden leidde dat niet. De thuisploeg zocht het vooral door de lucht, maar Michael Zetterer heerste daar en hield zijn doel schoon. Met Yuta Nakayama en Thomas Lam als verdedigende wissels voor Rico Strieder en Dean Huiberts gooide trainer/coach John Stegeman de boel achterin op slot. Juist op dat moment kwam PEC Zwolle voor de tweede keer tot scoren. Clint Leemans dook uit de omschakeling de ruimte in, vond een gaatje om te schieten en legde met zijn gouden linkerbeen de bal perfect in het hoekje achter de kansloze Koopmans. Dat bleek de genadeslag voor ADO Den Haag.


PEC Zwolle sluit de eerste seizoenshelft af met zestien punten uit veertien duels. De Zwollenaren vinden zich daardoor terug op plek 11, met evenveel punten als nummer 10 FC Utrecht. Op zaterdag 9 januari wordt de competitie, na een korte winterstop, alweer hervat. Dan ontvangt PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion AZ. Die wedstijd begint dan om 20.00 uur.


ADO Den Haag – PEC Zwolle: 0-2 (0-0).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Oostrom

Gele kaarten: Ould-Chikh (ADO Den Haag) en Kersten (PEC Zwolle)


Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Kemper, Bourard (65’ Philipp), De Boer (28’ Ould-Chikh), Del Fabro, Besuijen, Pascu (65’ Goossens), Kramer, Kishna (56’ Morrison) en Faye.


Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Paal, Ghoochannejhad (74’ Drost), Van Duinen, Strieder (83’ Nakayama), Kersten, Clement (64’ Leemans), Reijnders, Huiberts (83’ Lam) en Van Wermeskerken.


Scoreverloop:

51’ Van Duinen 0-1

84’ Leemans 0-2