PEC Zwolle onderuit in eigen huis

PEC Zwolle onderuit in eigen huis

PEC Zwolle heeft de ongeslagen reeks van exact twee maanden zaterdagavond beëindigd zien worden. In eigen huis bleek Almere City de gelukkigste in een tegenvallend duel: 0-1.

Debuut Van der Water

Beide ploegen probeerden er met alle goede bedoelingen een mooie wedstrijd van te maken, maar de kansen bleken schaars. Davy van den Berg nam na een kleine tien minuten als eerste het doel onder vuur, maar zag Nordin Bakker de bal tegenhoudden. Tien minuten later was het einde wedstrijd voor Kaj de Rooij, die geblesseerd het veld moest verlaten. De basisdebutant werd vervangen door een andere debutant: Silvester van der Water. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig. Op slag van rust kreeg Jason van Duiven nog een flinke kans, maar hij schoot ruim over.


Tegengoal

Ook de tweede helft kwam maar stroef op gang. Alleen Jochem Ritmeester van de Kamp en Lennart Thy waren nog een beetje in de buurt van een doelpunt, maar scoorden niet. Een vlammend afstandsschot van Thomas Robinet viel binnen en dat bleek de enige treffer van de avond. Zwolle, met Tolis Vellios als pinchhitter, probeerde er nog een gelijkmaker uit te peuren, maar kon dat ook niet. Sam Kersten was op aangeven van Thomas Lam, die goed doorkopte, nog enigszins in de buurt van een doelpunt maar kreeg de bal ook niet binnen gefrommeld.


PEC Zwolle – Almere City FC: 0-1 (0-0).

Toeschouwers: 13.714

Scheidsrechter: Vos

Gele kaarten: Jacobs, Koopmeiners, Resink, Akujobi (Almere City FC)


Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Reijnders (73. Krastev), Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi, Van den Berg, Velanas, Namli, Thy, De Rooij (20. Van der Water, 73. Velios)


Opstelling Almere City FC: Bakker, Floranus, Jacobs (61. Barbet), Soh, Peña (61. Akujobi), Van Duiven (60. Van la Parra), Robinet, Koopmeiners, Cathline (90+1. Hansen), Resink, Ritmeester van de Kamp (90+1. Van Bruggen).


Scoreverloop:

69' Robinet 0-1