PEC Update 10

PEC Update 10

Dit seizoen publiceren we als club regelmatig een update, waarin we onze achterban op de hoogte willen brengen van de recente ontwikkelingen binnen PEC Zwolle. We hechten er als club veel waarde aan om supporters, sponsoren en andere betrokkenen regelmatig te informeren over de voortgang en veranderingen die plaatsvinden. Aan het woord algemeen directeur Xander Czaikowski.

Cruciale overwinning

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Met het oog op onze doelstelling handhaving, die we al vanaf het begin voor ogen hebben, was een zege een must. En dat gebeurde. Iedereen in Zwolle en omstreken snakte naar een magische voetbalavond in eigen huis. Ik zag een wedstrijd waarin het team van Johnny Jansen, ondanks de personele problemen waar we al tijden mee kampen, alles op alles zette om de winst te pakken. De 2-1 overwinning was een meer dan verdiend eindresultaat, zeker gezien de kansenverhouding op het veld en de score had nog veel hoger uit kunnen en moeten vallen. De wisselwerking tussen team en supporters was ruim negentig minuten lang geweldig. Daarom een groot compliment aan de supporters die het team vocaal ondersteunden en de technische staf, die het team na een pittige week met wedstrijden tegen Ajax en FC Utrecht maximaal had klaargestoomd. Door de zege is er nu een serieus gat ontstaan van negen punten met plek zestien, maar ik sluit me graag aan bij de woorden van doelpuntenmaker Ody Velanas en Johnny na afloop van de wedstrijd. We zijn er nog niet en willen het seizoen positief afsluiten. Zondagavond gaan we op bezoek bij N.E.C. en met thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Twente staan er nog twee prachtige Overijsselse krakers op het programma, waarin nog voldoende punten zijn te halen. En met weer zo’n kolkend stadion als zaterdag, kan het niet anders dan dat dat ook gaat gebeuren.

Leo Major Bevrijdingswedstrijd

Niet alleen op sportief vlak was deze wedstrijd heel belangrijk, ook stond PEC Zwolle – Excelsior in het teken van de bevrijding van Zwolle. Op 14 april 1945 werd onze stad namelijk bevrijd door de Canadezen, komende zondag 79 jaar geleden. De opkomst van de teams met daarvoor de veteranen, zorgde bij mij in ieder geval voor kippenvel. Het is goed dat we dit met elkaar blijven herdenken en er jaarlijks aandacht aan schenken, zeker in deze tijden.

Update commercieel

In de afgelopen periode ligt de focus buiten het veld ook al richting het komende seizoen. Het partnership met hoofdsponsor Circus loopt ook komend seizoen door, waar we zeer blij mee zijn. Ook met onze andere strategische partners kijken we richting komend seizoen, waarbij we alle vertrouwen hebben om hen ook komend seizoen aan de club te verbinden. In de komende weken hopen we hierover mooie berichten te kunnen delen. Tevens hebben we met enkele grotere sponsoren gesprekken gevoerd en staan er nog gesprekken op de planning met het oog op het verder versterken van ons zakelijke netwerk. Ook hebben meerdere sponsoren alweer aangegeven sowieso te willen verlengen na dit seizoen. Een positief gegeven en een teken dat er goede stappen worden gezet op commercieel gebied. Dat is gelijk een mooi bruggetje naar het volgende mooie nieuws.


Komst Sipko Adriaansen

Want er is versterking op komst binnen het commerciële team. Hiervoor waren we nog op zoek naar een sterke kartrekker en die hebben we gevonden. Sipko Adriaansen gaat als head of business relations leiding geven aan het team. Sipko wordt bij ons verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van relaties met zakelijke partners, sponsoren en andere belanghebbenden. Als BVO hechten we veel waarde aan verbondenheid, gelijkheid, plezier, wilskracht en authenticiteit. We geloven dat als we heel goed worden in het bij elkaar brengen van mensen, we ook scoren op het veld en daarbuiten. Sipko past met zijn enorme ervaring, o.a. in de voetballerij, perfect binnen dat plaatje. Hij neemt hierbij een schat aan ervaring en expertise met zich mee wat naadloos aansluit bij wat we zoeken.


Aflopende contracten

Voor 1 april hebben wij als club de contracten van enkele selectiespelers formeel opgezegd. Zoals elk seizoen dienen clubs in het betaalde voetbal voor die datum duidelijkheid te geven aan alle spelers die onder contract staan en een aflopende verbintenis hebben. De spelers waarvan wij formeel het contract hebben opgezegd vind je hier. Sam Kersten zal na dit seizoen zijn loopbaan vervolgen bij sc Heerenveen. Zoals we maandag in ons persbericht communiceerden, vinden we het heel jammer dat we Sam niet hebben kunnen behouden. Maar daar hebben we wel alles aan gedaan. Sam heeft ons laatste voorstel in beraad genomen, maar besloten elders een nieuw avontuur aan te gaan. Uiteraard wensen wij hem veel succes en zijn we Sam dankbaar voor zijn inzet bij onze club. Ook Victor Dedes, vertrekt na dit seizoen uit Zwolle. Met alle andere spelers die een formele opzegging hebben ontvangen zijn we in gesprek. Uiteraard zijn we ook met aanvoerder Bram van Polen in gesprek over zijn toekomst bij PEC Zwolle, zoals dat in de afgelopen jaren ook steevast gebeurde rond deze periode. We komen met updates hierover als hier ook daadwerkelijk wat over te melden valt. 

 

Voetbalacademie

En in het kader van financieel gezond worden is er onlangs ook een herstelplan gecommuniceerd voor de PEC Zwolle Voetbalacademie. Doel is om in lijn met het herstelplan minder kosten te maken, maar er wel sterker uit te komen. Het is dus een combinatie van bezuinigingen en verder professionaliseren teneinde meer talent nog te laten doorstromen naar het eerste. Laat één ding duidelijk zijn; onze voetbalacademie is en blijft de belangrijkste levensader van de club. Het herstelplan met de bijbehorende besparingen die we doorvoeren, mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van de academie.


Meer dan voetbal

De afgelopen periode hebben zowel op maatschappelijk als economisch vlak wederom mooie activiteiten plaatsgevonden vanuit ‘ons kloppend hart’ Regio Zwolle United. Verspreid over verschillende themabijeenkomsten en maatschappelijke activiteiten werden meer dan 300 deelnemers geactiveerd. Ik licht er graag een paar uit.

 

Bij de wedstrijd PEC Zwolle - PSV vond een innovatiebijeenkomst plaats, waarbij ruim 70 gasten uit de regio’s Zwolle en Eindhoven werden geïnspireerd door het verhaal van Brainport Eindhoven en innovatieve bedrijven uit Regio Zwolle. Dinsdag 26 maart werden 150 gasten uit de logistiek- en havensector getrakteerd op een inspirerend programma bij het Havendiner. Het evenement werd voor het negende jaar op rij georganiseerd.

 

Rondom diezelfde wedstrijd werden ‘De mannen van Frion’ op de middenstip gehuldigd. Als invulling van hun dagbesteding vervullen zij al twintig jaar klussen in en om het stadion. Na een fotomoment op de middenstip volgde een ereronde langs volle tribunes.

 

In de maand maart zijn ook twee groepen Community Champions van start gegaan. In mijn vorige update vertelde ik daar al over. Gedurende zestien weken investeren deze 47 jongeren bij PEC Zwolle in de beste versie van zichzelf. Zij ontdekken (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten nieuwe mensen, doen iets voor een ander en brengen meerdere bedrijfsbezoeken.

 

En bij PEC Zwolle – FC Volendam beleefden de kinderen van Playing for Success Zwolle een onvergetelijke ervaring. Ook zij mochten in de rust het veld op in een uitverkocht stadion. Hierbij droegen zij zelfgemaakte PEC Zwolle-shirts en toonden de kinderen een groot zelfgemaakt doek als hommage aan Playing for Success Nederland, dat vijftien jaar geleden in Zwolle is gestart en inmiddels locaties heeft door heel het land.

Tot zover deze update. Op naar zondag, wanneer we het tegen N.E.C. opnemen.


Groeten,


Xander Czaikowski