Onnodige nederlaag in Rotterdam

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen met lege handen vertrokken uit Rotterdam. De ploeg van trainer/coach Joran Pot verloor op Sportpark Varkenoord nipt van Feyenoord Vrouwen: 1-0. Een onnodige nederlaag.

Energieke Maatman

PEC Zwolle Vrouwen kwam goed uit de startblokken. Al vroeg dwong Evi Maatman een kans af door goed druk te zetten op een tegenstander, maar het schot van de spits miste de juiste richting. Aan de andere kant kwam Sophie Cobussen in kansrijke positie, maar de uitkomende Moon Pondes voorkwam een doelpunt. Een paar minuten later kwam Feyenoord Vrouwen wel op voorsprong. Na een goede corner kon Celainy Obispo de bal eenvoudig binnen koppen. Een domper voor de Blauwvingers, die de teleurstelling echter snel achter zich lieten. Maatman was in de eerste helft erg bedrijvig en was dan ook de gevaarlijkste speelster aan Zwolse zijde. Met een goed schot richting de verre hoek leek ze te scoren, maar keepster Jacintha Weimar wist de inzet te keren met een knappe duik. Miscommunicatie in de Zwolse defensie leek tien minuten voor rust te leiden tot een tweede Rotterdamse treffer. Maar door snel uit haar doel te komen wist Pondes spits Pia Rijsdijk van scoren af te houden.

Geen gelijkmaker

PEC Zwolle Vrouwen was in de eerste helft niet minder dan Feyenoord Vrouwen en ook na rust waren de Blauwvingers absoluut niet kansloos. Misschien was de ploeg wel beter. Katie Murray maakte een goede indruk als linksback en zeker in aanvallend opzicht liet ze zich zien. Vlak voordat er een uur verstreken was nam de Amerikaanse het Rotterdamse doel onder vuur. De bal was onderweg richting het dak van het doel, maar opnieuw had Weimar een antwoord in huis. De Zwolse ploeg bleef met goede moed jagen op de gelijkmaker, maar die kwam er helaas niet.

Feyenoord Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-0 (1-0).