Onderscheiding en contractnieuws op Businessclubavond

Onderscheiding en contractnieuws op Businessclubavond

Maandagavond vond in de Grote Kerk in het hartje van Zwolle de eerste businessclubavond van het seizoen plaats. Naast dat de selectie zich voorstelde aan de ruim 300 aanwezige sponsoren, was er ook aandacht voor de PEC Zwolle Voetbalacademie en voormalig burgemeester Henk Jan Meijer.

Erelid Henk Jan Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer werd door voorzitter Adriaan Visser aan het begin van de avond het podium opgevraagd. Meijer was de afgelopen negentien jaar burgemeester van Zwolle en werd door Visser tot erelid van de club benoemd. ,,PEC Zwolle kon zich in die negentien jaar geen betere burgervader wensen. Samen zijn er mooie, historische prestaties geboekt en hebben we vele hoogtepunten mogen vieren", refereerde Visser aan de twee kampioenschappen van de Eerste Divisie en de prijzen die de club in de Eredivisie in de wacht sleepte. Ook voor de realisatie van het nieuwe stadion in 2007, zette Meijer, die anderhalve week geleden al officieel afscheid nam als burgemeester, zich in. Meijer is na Loek Hermans de tweede burgemeester die zich erelid van PEC Zwolle mag noemen.


Contracten voor jeugdspelers

Voordat presentator Viggo Waas het woord nam werden eerst nog vijf jeugdspelers gepresenteerd. Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino, afkomstig van de PEC Zwolle Voetbalacademie, werden aan de aanwezigen voorgesteld. Het vijftal tekende een contract voor de duur van drie seizoenen.


PEC Zwolle spelerspresentatie

Daarna volgde in de Grote Kerk, waar pianist Jan Vayne voor en na het officiële gedeelte voor een prachtige muzikale omlijsting zorgde, de spelerspresentatie waarbij spelers en staf op het podium werden gevraagd en met Waas in gesprek gingen. Zo gaven Mike van Duinen en Thomas Lam een update over hun blessures, vertelde Xavier Mous over werken naast een voetbalcarrière en sprak Gustavo Hamer over zijn Braziliaanse roots.


PEC Zwolle Vrouwen

Uiteraard werd er ook aandacht geschonken aan het vrouwenelftal. Joran Pot, trainer/coach van PEC Zwolle Vrouwen, vertelde hoe hij zijn eerste klus als hoofdcoach tot nu had ervaren en ook namen aanvoerster Dominique Bruinenberg en medespeelster Maud Asbroek het woord.


Bekijk hieronder het fotoverslag van de avond.
Eredivisie partners