Nederlaag PEC Zwolle Vrouwen op eigen veld

PEC Zwolle Vrouwen kende een zondagmiddag om snel te vergeten. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Olivier Amelink met 0-3 onderuit tegen ADO Den Haag Vrouwen. Een rode kaart van Ilse Kemper hielp zeker niet mee in de jacht op een goed resultaat.

Rood

PEC Zwolle Vrouwen moest al vroeg een tegenslag incasseren. In de zevende minuut kwam het elftal op achterstand door een doelpunt van Nikki IJzerman, die erg dreigend was in de eerste helft. Kort hierna werd het bijna 1-1 uit een vrije trap. Een kopbal van Leonie Vliek eindigde op de paal. Het bleef tot de rust een open wedstrijd waarin ADO Den Haag Vrouwen net wat gevaarlijker was. Manon van Raay kwam twee keer in de buurt van de 0-2, maar beide keren zag zij dat de bal nog voor de lijn werd gekeerd. In de slotfase van de eerste helft ging het behoorlijk mis voor de Blauwvingers. Eerst kreeg Ilse Kemper een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Daar bleef het niet bij, want een paar minuten later zorgde Daniëlle Noordermeer voor de 0-2.

Vechtlust

Met een speelster minder en een 0-2 achterstand was het perspectief op een goede afloop troebel voor PEC Zwolle Vrouwen in de tweede helft. Het laatste beetje hoop op een goed resultaat werd binnen een kwartier weggeschoten door Louise van Oosten. Zij zag een afstandsschot via de paal binnenvallen. Het was niet gek geweest als de hoofden omlaag gingen bij de thuisploeg, maar de Blauwvingers toonden juist veel vechtlust om er nog iets van te maken. Het probeerde te voetballen waar het kon en dat leverde ook nog een aantal mogelijkheden op. Jeva Walk kwam het dichtst bij een eretreffer toen zij de bal net over de kruising heen schoot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk zonder Zwolse treffer.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen: 0-3 (0-2)