Matchfacts VVV - PEC Zwolle

Matchfacts VVV - PEC Zwolle

Zaterdagavond om 21.00 uur klinkt in Venlo het beginsignaal van de wedstrijd VVV-Venlo - PEC Zwolle. Onderstaand enkele interessante wetenswaardigheden en feitjes die je moet weten voor de wedstrijd begint.

Onderlinge balans

In eredivisieverband speelde PEC Zwolle acht keer in ‘De Koel’ tegen VVV-Venlo. Van deze wedstrijden eindigden er twee in een gelijkspel en werden er drie gewonnen. Zo ook de laatste editie. Door een schitterende goal van Kenneth Paal en het behendig afronden van Pelle Clement, eindigde die wedstrijd in een 1-2 overwinning.


Geel-zwart

De clubkleuren van VVV zijn algemeen bekend. Toch heeft PEC Zwolle ook een verleden in deze kleuren. Tijdens de fusie van P.E.C. werd na lang discussiëren besloten in het groen-wit te gaan spelen. Echter bleken deze kleuren later een probleem op te leveren. De N.V.B. keurde de kleuren namelijk niet goed. In de competitie was nog een club met die kleuren, waardoor P.E.C. haar eerste seizoen in het geel-zwart speelde.


Het puntertje van Musa

29 mei 2011 zal een dag zijn waar veel Zwolle-supporters niet graag aan terugdenken. Promotie naar de Eredivisie stond op het spel en om dat te bewerkstelligen moest er gewonnen worden van VVV. De eerdere thuiswedstrijd werd namelijk met 1-2 verloren. Tot de 87e minuut leek FC Zwolle zich te kunnen focussen op een verlenging, maar toen wist Ahmed Musa met een puntertje toch nog Diederik Boer te verschalken. De enige speler die destijds ook op het veld stond en momenteel nog steeds actief is binnen de Zwolse hoofdmacht is aanvoerder Bram van Polen.


Gebroeders Van Crooij

Het daaropvolgende seizoen wist FC Zwolle wél te promoveren. De derde keeper van de selectie was destijds Delano van Crooij. Een achternaam die een paar jaar later weer in Zwolle zou opduiken, wanneer broertje Vito speler wordt van PEC Zwolle. In totaal speelde Vito van Crooy twee seizoen bij PEC Zwolle (46 wedstrijden, 9 goals), waarna hij weer terugkeerde naar VVV-Venlo. Daar werd hij herenigd met zijn oudere broer, die dit seizoen ook al in actie kwam toen eerste doelman Thorsten Kirschbaum niet kon spelen.


Laatste uitzege

In Venlo boekte PEC Zwolle vorig seizoen de tot op heden laatste officiële uitzege, al moet daarbij worden opgetekend dat de competitie een half jaar stil heeft gelegen. Dit kalenderjaar speelde PEC Zwolle buitenshuis wel al zes keer gelijk (Willem II, RKC Waalwijk (2x), Fortuna Sittard (2x) en AZ).


Blauwvingers in Venlo

Naast Delano en Vito van Crooij zijn er in het verleden meer spelers geweest, die voor beide clubs speelden. Enkele van deze spelers zijn Kevin Begois, Danny Holla, Danny Wintjens, Yanic Wildschut, Boban Lazic, Clint Leemans en Lennart Thy.