Matchfacts Vitesse - PEC Zwolle

Matchfacts Vitesse - PEC Zwolle

Zaterdag om 20.00 speelt PEC Zwolle in het Gelredome tegen Vitesse. In Arnhem gaan de Blauwvingers op zoek naar de derde overwinning op een rij, al zal trainer/coach Bert Konterman de nodige wijzigingen in zijn elftal moeten doorvoeren.

Recente ontmoetingen

De laatste keer dat PEC Zwolle en Vitesse tegenover elkaar stonden was op 5 december 2020. Op pakjesavond trakteerden de Blauwvingers zichzelf op een 2-1 overwinning. Doelpunten aan Zwolse zijde werden gemaakt door Jesper Drost en Mike van Duinen. De laatste ontmoeting van het vorige seizoen was er één om nooit te vergeten. Een knotsgekke wedstrijd eindigde in een 4-3 zege voor de ploeg van toenmalig trainer John Stegeman. In Arnhem heeft PEC Zwolle weinig succes gekend. In de gehele historie wist PEC Zwolle één keer te winnen van toen nog AVC Vitesse. Dat was op 28 september 1975.


0-0

Vitesse leed in maart en april geen nederlaag, maar speelde drie keer 0-0. PEC Zwolle won 3 van de laatste 4 duels.


Spelers met een verleden bij Vitesse en PEC Zwolle

In de huidige selectie van PEC Zwolle is er één speler die in het eerste speelde van Vitesse en dat is Thomas Buitink. Bram van Polen doorliep de jeugdopleiding en verruilde de club in 2007 voor PEC Zwolle. Sinds zijn komst zijn er verschillende spelers geweest die dezelfde overstap maakte of visa versa. Rochdi Achenteh was twee en half seizoen actief in Zwolle. In de zomer van 2011 werd de linksback overgenomen van FC Eindoven. In zijn tijd bij de Blauwvingers speelde Achenteh 93 wedstrijden, hij wist vijf keer te scoren en was tien keer aangever. De linkervleugelverdediger werd met PEC Zwolle kampioen van de Eerste Divisie. In de winter van 2014 nam Vitesse Achenteh over van de Blauwvingers. Momenteel zit de verdediger zonder club, maar volgend jaar speelt de voormalig Marokkaans international bij Kozakken boys. Een verdediger die ook het shirt van zowel PEC Zwolle als Vitesse droeg, is Maikel van der Werff. De achterhoedespeler kwam in januari 2013 over van FC Volendam en was 2,5 jaar actief voor de Blauwvingers. In zijn periode speelde de verdediger 77 wedstrijden. Hij won met PEC Zwolle de beker en de Johan Cruijff Schaal. In de zomer van 2015 werd Van der Werff overgenomen door Vitesse. Momenteel speelt de mandekker bij FC Cincinnati.


Op de lat

In de blessuretijd van Vitesse - PEC Zwolle eind 2016, raakte de bij een hoekschop mee naar voren gestuurde Mickey van der Hart de lat. Een minuut later sloeg Vitesse aan de andere kant wél toe, waardoor de eindstand niet 2-2, maar 3-1 werd.


Spelers uitgelicht

Ondanks de mindere fase waarin Vitesse verkeert, moet PEC Zwolle op haar hoede zijn voor een aantal spelers van de thuisploeg. Oussama Tannane is zo’n speler, één van de absolute smaakmakers in de ploeg van Thomas Letsch. Dit seizoen was de aanvaller al goed voor zes doelpunten en zeven assists. Met deze statistieken is de linkspoot de meest waardevolle speler van Vitesse. Spelers die net als Tannane ook betrokken waren bij tien doelpunten of meer zijn Lois Openda, Armando Broja en Oussama Darfalou. 


Eredivisie partners

pec zwolle t-shirts