Matchfacts PEC Zwolle - PSV

Matchfacts PEC Zwolle - PSV

PEC Zwolle neemt het zondag in eigen huis op tegen PSV. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in het MAC3PARK stadion. Onderstaand een aantal leuke feitjes en wetenswaardigheden over dit duel.

Onderlinge balans

In totaal speelde PEC Zwolle twintig thuiswedstrijden in de Eredivisie tegen PSV. Hiervan werden er twee gewonnen en eindigden er drie in een gelijkspel. De laatste overwinning werd geboekt in het seizoen 2014/2015. Door onder andere prachtige goals van Joost Broerse en Ben Rienstra werd PSV met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

 

Leemans

Voor Clint Leemans zullen de wedstrijden tegen PSV speciaal blijven. De geboren Brabander kwam in 2004 terecht in de jeugdopleiding van PSV en tekende hier in 2013 ook zijn eerste profcontract. In de drie daaropvolgende seizoenen kwam Leemans 87 wedstrijden in actie voor Jong PSV, een debuut in het eerste bleef echter uit. 

 

Paal

Waar Leemans nooit de stap naar het eerste van PSV wist te maken, lukte Kenneth Paal dat wel. In het seizoen 2017/2018 kwam Paal zes wedstijden, waarvan vijf in de competitie en één in de beker, in actie. Uiteindelijk kroonde PSV zich dat seizoen tot kampioen van Nederland.

 

Ryan Thomas

In de zomer van 2018 maakte Ryan Thomas een transfer van PEC Zwolle naar de Eindhovense ploeg. Tijdens de eerste weken in dienst van PSV raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn kruisband. Mocht Thomas zondag in actie komen, dan zullen het zijn eerste speelminuten zijn in het MAC3PARK stadion na zijn vertrek uit Zwolle.


Götze en Pherai

Op de laatste dag van de afgelopen transferwindow wist PSV nog drie keer toe te slaan. Middenvelders Adrian Fein en Marco van Ginkel werden gehuurd van Bayern München en het Engelse Chelsea. Daarnaast kwam Mario Götze, de speler die in de WK-finale van 2014 nog het winnende doelpunt tegen Argentinië maakte, over van Borussia Dortmund. Voor Pherai zal Götze geen onbekend gezicht zijn. Tijdens de afgelopen voorbereiding maakten zowel Pherai als Götze meermaals hun opwachting in het eerste van Dortmund.


PEC’ers bij PSV

In de voorbije jaren hebben verschillende spelers zowel het shirt van PEC Zwolle als die van PSV gedragen. Onder deze spelers vallen natuurlijk de eerdergenoemde Kenneth Paal en Ryan Thomas. Verder kwamen ook onder meer Trent Sainsbury, Jelle ten Rouwelaar, Tim Janssen, Jaap Stam en Dirk Marcellis voor beide clubs in actie.


Eredivisie partners