Matchfacts PEC Zwolle - ADO

Matchfacts PEC Zwolle - ADO

PEC Zwolle ontvangt zondag om 14.30 uur ADO Den Haag. Een duel die in het verleden veelvuldig gespeeld is en veel bijzondere feitjes en wetenswaardigheden met zich meebrengt en, niet te vergeten, veel Zwolse doelpunten.

Geen kind aan ADO

In de gehele historie heeft PEC Zwolle het in eigen huis niet moeilijk tegen ADO Den Haag. In totaal stond deze wedstijd 13 keer op het programma en wisten de Blauwvingers 10 keer te winnen. De laatste keer was in het vorige seizoen. Toen eindigde het duel in een 3-1 overwinning voor de Blauwvingers. Doelpunten aan Zwolse zijde werden gemaakt door Iliass Bel Hassani en Reza Ghoochannejhad. De meeste recente thuisontmoeting waarin PEC Zwolle met een overwinning en clean sheet van het veld stapte was in het seizoen 2017-2018. Diederik Boer en zijn defensie hielden het doel schoon en wonnen met 2-0. De doelpuntenmakers van dat duel waren Piotr Parzyszek en Younes Namli.


Grootste zege

De grootste overwinning dateert van 20 oktober 2013. Destijds wist de ploeg van toenmalig trainer Ron Jans met maar liefst 6-1 te winnen. Eén van de belangrijke spelers in die wedstrijd was Mateusz Klich die goed was voor vier assists. De helft van de Zwolse doelpunten werden gemaakt door twee spelers uit de huidige selectie van trainer/coach Konterman. Mustafa Saymak maakte de eerste twee treffers van de wedstrijd. Aanvoerder Bram van Polen scoorde de 5-1. De overige drie doelpunten werden gemaakt door Fred Benson (2x) en Giovanni Hiwat. Aan de zijde van ADO Den Haag is er óók een speler in de selectie van Ruud Brood die nog bij die wedstrijd was, Michiel Kramer. In Zwolle zit Kramer zondag overigens een duel schorsing uit.


Benson en Saymak

De 6-1 zege is de grootste zege van PEC Zwolle in de Eredivisie. Mustafa Saymak en Fred Benson zijn mede door hun treffers in dat duel de spelers die het vaakst het net wisten te vinden in onderlinge duels met de ploeg uit de Hofstad. Allebei wisten zij vier doelpunten te scoren. Bij een doelpunt van Saymak aankomende zondag kan hij alleen topscorer worden in alle onderlinge wedstrijden tussen ADO den Haag en PEC Zwolle.


Moeilijk scorende ploeg

ADO Den Haag kent een moeizaam seizoen waarin de hekkensluiter slechts 25 doelpunten wist te produceren. Het laagste aantal in de hele Eredivisie. De geschorste Kramer wist 20% van de doelpunten voor zijn rekening te nemen met vijf goals en was daarbij nog twee keer aangever.