Matchfacts Feyenoord - PEC Zwolle

Matchfacts Feyenoord - PEC Zwolle

Zondag om 16.45 uur begint PEC Zwolle aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hieronder de matchfacts voor het duel met de Rotterdammers.

Onderlinge resultaat

In de Eredivisie ging PEC Zwolle al negentien keer eerder op bezoek bij Feyenoord. In het seizoen 1987/1988 wisten de Blauwvingers als enige keer met de overwinning er vandoor te gaan. Destijds werd het 0-1 door een doelpunt van Peter van der Waart. Feyenoord wist van die negentien keer in veertien ontmoetingen de drie punten in Rotterdam te houden.

 

PEC Zwolle tegen Advocaat

In de laatste seizoenen trof PEC Zwolle Dick Advocaat in dienst van Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Als trainer van Sparta Rotterdam verloor Advocaat met 2-0 in Zwolle. Afgelopen seizoen met FC Utrecht kwam PEC Zwolle op formidabele wijze terug van een 1-3 achterstand, die in de slotfase werd omgedraaid in een fraaie 4-3 zege. Op dit moment is oud PEC Zwolle-speler en voormalig assistent-trainer bij de club Said Bakkati assistent-trainer van Advocaat bij de Rotterdammers.


Hamer en Dekker

Gustavo Hamer en Rick Dekker hebben een verleden bij Feyenoord. Beiden doorliepen de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Hamer speelde uiteindelijk twee wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord. Na een seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht werd hij opgepikt door PEC Zwolle. Dekker werd voordat hij zijn debuut voor het eerste elftal van Feyenoord kon maken al overgenomen door de Zwollenaren.


Botteghin

Feyenoord-verdediger Eric Botteghin speelde tussen 2007 en 2011 liefst 156 wedstrijden voor PEC Zwolle. Via NAC Breda en FC Groningen kwam de Braziliaan uiteindelijk bij Feyenoord terecht, waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen.

 

Koningskoppel

Feyenoord-vleugelspeler Sam Larsson vormde in zijn tijd bij sc Heerenveen een koningskoppel met PEC Zwolle-aanvaller Reza Ghoochannejhad. De topschutter van de Blauwvingers, die door een schorsing niet speelgerechtigd is, scoorde in het seizoen 2016/2017 tien keer op aangeven van Larsson.


Ploeggenoten 

Iliass Bel Hassani speelde in dienst van AZ samen met Feyenoord-back Ridgeciano Haps. De middenvelder van PEC Zwolle scoorde eenmaal op aangeven van Haps. Dit was in de bekerwedstrijd tegen FC Lienden. Pelle Clement treft bij Feyenoord Liam Kelly, met wie hij teamgenoot was bij het FC Reading dat destijds onder leiding stond van Jaap Stam.


Beide clubs

Spelers die een verleden hebben bij zowel PEC Zwolle als Feyenoord zijn naast Hamer en Dekker onder meer Anass Achahbar, Guyon Fernandez, Warner Hahn, Kamohelo Mokotjo, Bart Schenkeveld, Calvin Verdonk, John van Beukering en Bert Konterman.

Eredivisie partners