Knappe comeback PEC Zwolle Vrouwen

Knappe comeback PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een fraaie zege geboekt op ADO Den Haag Vrouwen in de vierde ronde van de Eredivisie Cup. De Blauwvingers stapten na 90 minuten met een 3-2 overwinning van het veld en dat terwijl het halverwege nog 0-2 stond.

De eerste twintig minuten verliepen rommelig. Beide ploegen maakten in de opbouw veel fouten, waardoor het lang wachten was op kansen. Na een kwart wedstrijd werd PEC Zwolle Vrouwen gevaarlijk met een vrije trap van Jassina Blom. De Belgische speelster zocht de rechterhoek, maar daar lag keepster Maaike van Klink om de bal te keren.


Twee tegengoals

In de aanval daarna ging het mis voor de Blauwvingers. Doelvrouw Postma kwam in botsing met een speelster van ADO Den Haag Vrouwen en de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Jannette van Balen maakte gebruik van dit buitenkansje, al zat Postma er wel heel dicht bij. De Haagse ploeg kwam niet alleen op voorsprong, maar nam ook het initiatief in de wedstrijd. Iets minder dan tien minuten voor rust kwamen de bezoekers op 0-2. Opnieuw was het Van Belen die het net wist te vinden. 

 

Ander vaatje

PEC Zwolle Vrouwen kwam met veel energie uit de kleedkamer en tapte ineens uit een ander vaatje. De ploeg ging meteen in de aanval en dat leverde een aantal dreigende momenten op. De eerste kans was voor Lauri Weijkamp, die haar schot overgetikt zag worden Van Klink. Het spel van de thuisploeg werd ook steeds wat beter. De ploeg van trainer/coach Joran Pot kreeg ook de overhand. Twintig minuten voor tijd kwam de spanning helemaal terug door een rake kopbal van Jassina Blom. Daar zou het niet bij blijven, want in de slotfase viel de wedstrijd helemaal de kant op van de Blauwvingers. Eerst was het Naomi Hilhorst die met een schot in de verre hoek voor de gelijkmaker zorgde. En amper twee minuten daarna schoot Blom de bal op fraaie wijze binnen. Dat betekende uiteindelijk de 3-2 en dus was de comeback helemaal voltooid. 

 

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen: 3-2 (0-2)

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van Zuilichem

Gele kaarten: Van Oosten en Polak (ADO Den Haag Vrouwen)

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Postma, Niens, Asbroek (65. Tiemens), Bennink (65. Noordman), Blom, Van Olst, Van den Goorbergh, Pruim, Van der Vegt (79. Van Koot), Weijkamp (79. Hilhorst) en Bruinenberg. 

 

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Van Klink, Mesker, Raaymakers, Dessing (65. Van Raay), Van Belen (73. Van den Born), Obispo, Kagie, IJzerman, Verspaget (65. Van Oosten), Sellies en Boshuizen (73. Tieleman).

 

Scoreverloop: 

26' Van Belen 0-1

37' Van Belen 0-2

69' Blom 1-2

82' Hilhorst 2-2

84' Blom 3-2

Eredivisie partners