Klinkende zege PEC Zwolle Vrouwen in Velsen-Zuid

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van trainer Olivier Amelink won met 0-4 bij Telstar Vrouwen, waardoor aansluiting bij de middenmoot een feit is. Daarnaast zorgde de overwinning ervoor dat de Zwollenaren nog ongeslagen zijn in 2023.

Minuut stilte

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië. Eenmaal begonnen aan het duel waren beide teams slordig aan de bal. In de openingsfase was Telstar Vrouwen iets dreigender, maar de eerste grote kans was voor PEC Zwolle Vrouwen. Inske Weiman kreeg de bal op maat van Leonie Vliek, maar ze kon ‘m niet tussen de palen koppen. Evi Maatman probeerde het met een geplaatst afstandsschot en zij zag dat doelvrouw Kelly Steen de bal fraai uit de lucht plukte.

Vliek en Maatman

PEC Zwolle Vrouwen kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. De Zwollenaren namen meteen het initiatief en het duurde niet lang voordat de score werd geopend. Vliek schoot de bal na iets meer dan tien minuten spelen keihard binnen. De rappe rechtsbuiten kon een minuut later opnieuw scoren, maar ditmaal ging haar inzet voorlangs. Maatman wist wél voor de 0-2 te zorgen. Nadat een schot van Senne van de Velde nog werd gekeerd, werd de rebound benut door de spits. De Blauwvingers hadden de smaak nu echt te pakken en een paar minuten na de 0-2 werd het al 0-3 door een rake kopbal van Vliek. Het laatste beetje spanning werd zo vakkundig uit de wedstrijd gehaald door de bezoekers. In de slotfase wist PEC Zwolle Vrouwen nog een keer toe te slaan. Vliek ging alleen op het doel af en toonde zich zeer sportief door de bal af te leggen op Maatman, die zo ook haar tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken.

Telstar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 0-4 (0-0)