Kinderen Playing for Success Zwolle voor één dag in het geel van DHL

Kinderen Playing for Success Zwolle voor één dag in het geel van DHL

In het stadion van PEC Zwolle wordt er niet alleen gevoetbald, maar is er sinds jaar en dag ook ruimte voor maatschappelijke projecten. Een van deze projecten is ‘Playing for Success Zwolle’, waar kinderen in een korte tijd een ‘boost’ krijgen op het gebied van zelfvertrouwen en motivatie. Vast onderdeel van het programma is een bezoek aan maatschappelijk partner DHL.

Sinds september 2022 is DHL maatschappelijk partner van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Zij delen hun logistieke kennis met bedrijven uit de regio en doen iets extra’s voor doelgroepen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of verdiend hebben. Hierbij richt DHL zich met name op de doelgroepen Youngstars (kinderen) en Oldstars (senioren), waarvoor gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd.


Geheim pakketje

De medewerkers van DHL Parcel (Zwolle) hadden een leuk en interactief programma voor de kinderen van Playing for Success samengesteld. Zo kregen zij de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en werden zij meegenomen in het verhaal van DHL met een leuke presentatie. Na de presentatie was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen mochten voor zichzelf een pakketje maken en versturen, met hierin een rugzak met geheime inhoud.


Toen alle pakketten gevuld waren gingen deze naar de grote bedrijfsloods. Hier mochten de kinderen hun eigen pakket inscannen en op de band plaatsen. Vervolgens mochten zij helpen met het sorteerproces, waar de pakketten worden gecategoriseerd voor de verschillende distributiecentra in Nederland. Alle kinderen waren enthousiast en vonden het leuk om er samen voor te zorgen dat de pakketten verstuurd konden worden.


Door de ogen van een chauffeur

Bij het laatste onderdeel van de dag kregen de kinderen uitleg over wat de gevaren van de ‘dode hoek’ zijn. Buiten stond er een chauffeur van DHL met een vrachtwagen die de kinderen hier meer over ging vertellen. Het is belangrijk dat de kinderen leren en ervaren hoe belangrijk je plaats in het verkeer is. Na het verhaal van de chauffeur mochten de kinderen zelf achter het stuur zitten. Wat was het spannend om in de grote vrachtwagen te zitten. De kinderen zagen dat het voor de chauffeur soms lastig is om een fietser te zien.


De kinderen hebben een leuke en leerzame dag gehad. Het zal stoer zijn om morgen aan je vriendjes in de klas te vertellen dat je bij DHL bent geweest.