Keepsters Van der Flier en Tijink tekenen bij

Keepsters Van der Flier en Tijink tekenen bij

Tess van der Flier (r) heeft haar contract bij PEC Zwolle Vrouwen met een jaar verlengd. De 25-jarige doelvrouw begon dit seizoen als eerste keepster, maar raakte zwaar geblesseerd, waarna Inge Tijink het stokje overnam. Ook de 24-jarige Tijink blijft volgend jaar in Zwolle keepen. Haar contract is eveneens met één seizoen verlengd. Daardoor liggen Van der Flier en Tijink nu vast tot medio 2025.

Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, over Van der Flier: ,,Tess heeft vorig jaar al laten zien van grote waarde te zijn onder de lat. Naast dat ze een prima keepster is, is ze ook een goede persoonlijkheid voor de groep. Voetballen bij PEC Zwolle Vrouwen en werken bij SportServiceZwolle zorgt voor een mooie combinatie, waar iedereen tevreden over is. Voor Tess, die dit seizoen een vervelende blessure opliep, is het nu zaak om weer fit te worden en daar hebben we alle vertrouwen in.”


Tess van der Flier: ,,Ik ben blij met het vertrouwen van de club. Aan dit seizoen kwam voor mij abrupt een einde, maar inmiddels ben ik op de weg terug. De eerste stappen op het veld zijn gezet en dat is goed bevallen. Samen met de medische staf wordt gekeken wanneer ik weer volledig kan aanhaken, zodat ik volgend seizoen weer belangrijk kan zijn voor het team.”


Inge Tijink verving Van der Flier na haar blessure en deed dat met verve. Kogelman over de contractverlenging van de Twentse doelvrouw: ,,Inge heeft vorig seizoen de overstap gemaakt van FC Twente Vrouwen naar ons. In november heeft ze haar debuut gemaakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie en heeft ze meermaals haar waarde bewezen. Haar goede trap met zowel rechts als links zorgt voor een verzorgde opbouw van achteruit. Daar komt bij dat Inge ook één-op-één heel sterk is. Samen met Tess en Jong PEC Zwolle Vrouwen-keepster Noa Tissingh is Inge onder keeperstrainer Marco Beens iedere dag bezig beter te worden en dat is echt mooi om te zien.”


Inge Tijink: ,,Ik ben super blij dat mijn tijd bij Zwolle met een jaar wordt verlengd. Dit seizoen is voor mij heel bijzonder geweest, met natuurlijk mijn debuut als hoogtepunt. Het voelt goed om samen met trainer Marco, Noa en straks ook weer Tess elke dag op het veld te staan. Volgend seizoen zal ik natuurlijk proberen om deze lijn door te trekken.”