Verlies Jong PEC Zwolle, rentree Koppers

Verlies Jong PEC Zwolle, rentree Koppers

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de eerste nederlaag geleden in de kampioenspoule van de beloftencompetitie. Tegen Jong ADO Den Haag werd het 1-2. Toch was er ook een persoonlijk hoogtepunt aan Zwolse zijde. Daar maakte verdediger Dico Koppers na ruim anderhalf jaar blessureleed zijn rentree binnen de lijnen.

Jong ADO Den Haag begon sterk aan het duel. Dit resulteerde in kansen voor Shaquille Pinas, die van een meter of vijf hard naast schoot en Chovanie Amatkaryo. De aanvaller had de bal voor het inschieten, maar struikelde op het moment van uithalen. Ook Jarni Koorman had de bal voor het inschieten, maar dan aan de andere kant van het veld. Uit de kluts kreeg de Zwollenaar de bal voor de voeten, maar voor open doel schoot Koorman over. Saai kon de eerste helft zeker niet genoemd worden, want voor beide doelen gebeurde genoeg. Zo kreeg ook Maarten Rieder een enorme kans op aangeven van John Aidan Reynolds, maar Rieder kopte via het lichaam van Darryl Lachman naast. Ook verdediger Dehninio Muringen kreeg de bal niet binnen, na een misser van Denis Genrau. Het was Dean Bouzanis die zijn doel schoon wist te houden.


Jong ADO Den Haag kreeg ook in de openingsfase van de eerste helft de beste kansen. Via Rieder kwamen de bezoekers nog niet op voorsprong, maar dit gebeurde uiteindelijk wel via Mats van Kins. Vlak daarvoor was er een bijzonder moment voor Zwolle-speler Dico Koppers. De verdediger maakte na ruim anderhalf jaar blessureleed zijn rentree. Via die andere invaller, Lars Miedema, kreeg Jong PEC Zwolle nog een goede kans op de gelijkmaker, maar die viel niet. Aan de overkant wisten de Hagenaars uit de omschakeling nog wel een keer tot scoren te komen. Sam van Huffel bekroonde zijn invalbeurt met de 0-2.


Lachman wist na een verre uittrap van Dean Bouzanis nog wel tot scoren te komen, maar dat doelpunt kwam voor de Zwollenaren te laat.


Jong ADO Den Haag - Jong PEC Zwolle: 1-2 (0-0).

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: Boringa

Gele kaarten: Reynolds (Jong ADO Den Haag), Doué (Jong PEC Zwolle)


Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Bouzanis, Doué (63. Koppers), Van den Berg, Lachman, Bajselmani, Koorman (85. Yildiz), Van den Belt, Dekker, Kaptein, Genreau en Reijnders (70. Miedema). 


Jong ADO Den Haag: Havekotte, Polley, Muringen, Pinas, Achahbar, Reynolds (63. Van Huffel), Rieder, Ebecilio, Amatkarijo (63. Boussakou), Van Kins (83. Van Mil) en Goppel.


Scoreverloop:

68. Van Kins 0-1

81. Van Huffel 0-2

89. Lachman 1-2

Eredivisie partners