IJsselderby eindigt zonder winnaar

De IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles heeft geen winnaar opgeleverd. PEC Zwolle neemt begin tweede helft tegen tien Deventenaren wel een voorsprong, maar moet toch de gelijkmaker incasseren: 1-1. Het betekent het eerste gelijkspel voor de mannen van Johnny Jansen in dit seizoen.

Kansen voor Zwolle, afgekeurde goal Go Ahead

Voor een uitverkocht MAC3PARK begon PEC Zwolle fel en agressief aan deze editie van de IJsselderby. Dat leverde de nodige kansen en mogelijkheden op. Zo was Younes Namli met zijn schoten zeer gevaarlijk. De gevaarlijkste verdween maar net naast het doel van doelman Jeffrey de Lange. Daarnaast was ook Bram van Polen (volley in het zijnet) dichtbij een doelpunt. PEC Zwolle kwam regelmatig voor het Deventer doel, maar dan bleek de eindpass net niet goed genoeg voor een doelpunt. De bezoekers uit Deventer kwamen sporadisch voor het doel van Jasper Schendelaar, maar leken vlak voor rust op voorsprong te komen. Willum Willumsson schoot de bal in de korte hoek raak, maar Jakob Breum bleek eerder in de aanval buitenspel te hebben gestaan, constateerde de VAR. Dat leverde in het sfeervolle MAC3PARK stadion een orkaan van gejuich op.

Zwollenaar Reijnders

Begin tweede helft begon spectaculair. Jamel Amofa ging te hard door op Thomas Lam en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Dieperink. De overtalsituatie werd door PEC snel uitgebuit, want na een goede combinatie tussen Ferdy Druijf en Eliano Reijnders werd de bal door die laatste langs De Lange geschoten: 1-0. PEC ging daarna door en had via Angelmo García Mac Nulty en Lennart Thy twee kansen op de 2-0. Het waren echter de bezoekers die via een rake kopbal van Oliver Edvardsen op gelijke hoogte kwamen.

Een kwartier voor tijd was het aan invallers Tolis Vellios en Nico Serrano om PEC weer op voorsprong te helden. De Griekse cultheld slaagde daar bijna in, maar zijn poging ging maar net, via een verdediger, langs het doel van Go Ahead. Ook een kopbal van Vellios was gevaarlijk, maar belandde in de handen van De Lange. De bezoekers loerden op de counter en leken daarin eenmaal zelf de winnende aan te tekenen, maar tot een schot kwam het niet door voortreffelijk verdedigen van Sam Kersten.

Volgende week zondag is er opnieuw een thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. AZ komt op bezoek en de aftrap is om 16:45 uur.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles: 1-1(0-0).

Toeschouwers: 13.750

Scheidsrechter: Dieperink

Rode kaart: 47. Amofa (Go Ahead Eagles, twee keer geel)

Gele kaarten: Druijf (PEC Zwolle), Amofa, Willumsson, Kuipers (Go Ahead Eagles)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen (75. Vellios), Kersten, Lam, Mac Nulty, Buurmeester, Van den Berg, Thy, Namli (84. Velanas), Druijf, Reijnders (75. Serrano)

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange, Deijl, Kramer, Kuipers, Linthorst (90. Llansana), Rommens, V. Edvardsen (50. Nauber), Willumsson, O. Edvardsen, Amofa, Breum (56. Sow)

52. Reijnders 1-0