PEC Zwolle Vrouwen verliest in Twente

PEC Zwolle Vrouwen heeft dinsdagavond een 4-0 nederlaag gelden. In de midweekse speelronde bleek FC Twente Vrouwen te sterk. Voor rust hadden de Zwolse vrouwen het betere van het spel, maar kwam Twente tot scoren. Na rust stelde de thuisploeg snel orde op zaken.

PEC Zwolle Vrouwen begon voortvarend aan het duel met de Tukkers. Maud Asbroek en Babiche Roof probeerden het met schoten van afstand, terwijl Maxime Bennink en Lauri Weijkamp net niet tot een schot op doel kwamen. FC Twente Vrouwen zakte ver, maar kwam via Ashleigh Weerden pardoes op voorsprong. Hier ging een gruwelijke fout van Yvette van Daelen aan vooraf. De verdedigster, die de bal aangespeeld kreeg van Shanel Smid, nam teveel tijd en zag Weerden compleet over het hoofd. De Twente-speelster pikte de bal op en kon vervolgens kinderlijk eenvoudig afdrukken: 1-0. Renate Jansen kon twee minuten later de score zelfs verdubbelen, maar schoot van nog geen vijf meter voor het doel hoog over. PEC Zwolle Vrouwen, dat makkelijk combineerde, maar geen echte uitgespeelde kansen meer kreeg, kwam alleen via Roof nog tot een schot. Met een onnodige 1-0 achterstand zocht PEC Zwolle Vrouwen de kleedkamer op.

Dat er wat te halen viel in Hengelo bleek ook wel aan het begin van de tweede helft. Yvette van Daelen wist bij de tweede paal bijna tot scoren te komen, maar vuurde de bal uit de hoekschop rakelings naast. Waar Zwolle niet scoorde uit de corner, deed Twente dat aan de andere kant wel. Eerst wist Gabrielle Matulich de bal met het hoofd nog van de lijn te halen, maar daarna schoot Joëlle Smits alsnog de 2-0 binnen. Twee minuten later maakte Myrthe Moorrees aan alle Zwolse hoop een einde, door uit een vrije trap de derde Twentse goal te maken.

De 3-0 achterstand kwam PEC Zwolle Vrouwen niet meer te boven. Ook een eretreffer zat er niet in, al waren Roof en Asbroek nog wel in de buurt. De mooiste kans was nog voor Weijkamp, maar haar schot werd uit de bovenhoek gehaald door keepster Nicky Evrard. FC Twente Vrouwen kwam nog wel tot scoren. Smits kopte uit een hoekschop de vierde treffer tegen de touwen.

Aanstaande vrijdag komt PEC Zwolle Vrouwen opnieuw in actie. Dan komt VV Alkmaar Vrouwen naar het MAC3PARK stadion. Dat duel begint om 19.30 uur.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 4-0 (1-0).