Eliano Reijnders: ,,Eerlijk? Ik kan niet wachten!"

Eliano Reijnders: ,,Eerlijk? Ik kan niet wachten!"

Na een onderbreking van een seizoen is de IJsselderby weer terug. Supporters en spelers kijken uit naar beide wedstrijden waarin spanning en strijd altijd aanwezig zijn. Eliano Reijnders maakte als voetballer de twee verloren IJsselderby’s van het degradatieseizoen mee. De speler uit Zwolle die bij WVF voor het eerst op het veld stond is weer terug aan de Ceintuurbaan waar ook zijn vader Martin Reijnders ooit speelde en die op zijn beurt nóg een derby op het programma heeft staan dit weekend.

Eliano en Tijjani

,,Hier in Zwole was WVF mijn eerste club. Vanaf mijn elfde volgde ik vier jaar de jeugdopleiding van FC Twente. Dat waren mijn broer Tijjani en ik op een gegeven moment zat. We gingen terug naar Zwolle om een jaar bij CSV te spelen. Dit omdat PEC Zwolle anders een opleidingsvergoeding aan FC Twente moest betalen. In 2016 meldden Tijjani en ik ons hier bij PEC Zwolle en heb ik bij de B1, A1 en het beloftenteam gespeeld. In 2018 mocht ik voor het eerst op de bank van het eerste zitten. Het was tegen Feyenoord. Tegen diezelfde tegenstander mocht ik van trainer John Stegeman in september 2020 mijn debuut maken."

 

Jong FC Utrecht

,,Na de degradatie in 2022 werd ik, om meer aan spelen toe te komen, uitgeleend aan FC Utrecht met de optie van koop. Trainer Henk Fraser zag het in mij zitten. Het liep echter anders. Bij Jong FC Utrecht heb ik alle wedstrijden in de basis gestaan en mocht daarnaast meetrainen met de eerste selectie. Bij Jong FC Utrecht was ik met mijn 22 jaar de oudste speler en mocht ik mijn ervaring inbrengen. In die tijd ben ik ook vader geworden van ons eerste kindje Louay. Vreemd was het om tegen PEC Zwolle te spelen. Je treft dan ineens je ‘oude’ teamgenoten als tegenstander.”

 

Handhaven

,,Van Marcel Boudesteyn kreeg ik deze zomer de kans om mij bij PEC Zwolle weer te bewijzen. In de voorbereiding heb ik mij zo goed mogelijk laten zien. Trainer Johnny Jansen waardeerde dat. Het resulteerde voor mij in een basisplaats bij de eerste wedstrijden van dit seizoen. De trainer is duidelijk en zegt waar het op staat en in zijn speelwijze kan ik mij vinden. Fijn is dat ik op veel plekken in het elftal uit de voeten kan. Dit seizoen wil ik veel spelen en de club helpen zich te handhaven. Ik ben van mening dat het met deze selectie ook moet kunnen.”

 

Derby in Zwolle en Milaan

,,Zondag spelen we dan eindelijk de IJsselderby. Eerlijk? Ik kan niet wachten totdat die wedstrijd begint! De hele stad leeft en je voelt de spanning. De eerste twee derby’s die ik heb gespeeld verliepen teleurstellend. In Deventer verloren we in september 2021 met 1-0. Thuis in april 2022 hadden we de punten echt nodig. In de slotfase verloren we die echter ook. Dit keer wil ik echt winnen niet alleen voor de Zwolse eer en de drie punten maar ook om mijn vader het zwijgen op te leggen. Hij won vaak de IJsselderby en dat moet ik dan ook geregeld horen. Hij zal er zondagmiddag niet bij zijn. Mijn broer speelt met AC Milan namelijk de derby tegen Inter en daar gaat hij kijken, maar onze wedstrijd volgt hij ook op tv. De derby van Milaan is natuurlijk ook een geweldige kraker. Ik ben echt trots op Tijjani dat hij daar nu speelt en dat hij zijn debuut voor het Nederlands Elftal heeft gemaakt. Ik zie het als een beloning voor zijn goede spel bij AZ en het geduld dat hij heeft gehad om ergens te komen. Mijn moeder zit wél in Zwolle op de tribune, dus ik hoop dat zij vaak mag juichen. Het wordt een wedstrijd met veel strijd en passie, dat kan niet anders. Go Ahead heeft een goed team, dat vergeleken met vorig seizoen aardig intact is gebleven. Wij doen echter niet voor hen onder en met negentig minuten lang de steun van onze supporters, moeten we de IJsselderby winnen!”