PEC Zwolle Vrouwen boekt in Barendrecht eerste uitoverwinning

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste uitoverwinning in de competitie binnen. Op bezoek bij Excelsior Barendrecht Vrouwen werd door een late goal met 2-3 gewonnen. Een mooi einde van een moeizame avond.

Onder prima omstandigheden startte PEC Zwolle Vrouwen fel aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Babiche Roof. De aanvoerster gaf de bal gevaarlijk voor, maar Isa Pothof plukte de bal uit de lucht. De thuisploeg kwam daarna beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van doelvrouw Nienke Olthof. De Blauwvingers wisten deze fase te overleven en in de dertiende minuut kwam het op voorsprong. Maxime Bennink werd mooi weggestuurd met een prachtige pass vanuit het middenveld, waarna de aanvalster heel rustig bleef oog in oog met de keepster van Excelsior Barendrecht Vrouwen. Er ontstond nog wel wat verwarring doordat de vlag omhoog ging voor buitenspel van Rebecca Doejaaren, maar de goal telde gewoon omdat de nummer 9 van de Zwollenaren niet actief deelnam aan het spel.

Laatstgenoemde kreeg vlak na de openingstreffer een levensgrote kans op de 0-2. Zij ontsnapte aan de aandacht van de defensie van Excelsior Barendrecht Vrouwen, maar kreeg de bal vervolgens niet in het doel. Na een kwart wedstrijd verdubbelde de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal wél de voorsprong. Roof schoot de bal hoog in het doel nadat ze de bal keurig aangespeeld kreeg van Doejaaren.

De thuisploeg gaf echter niet op. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd door Marthe van Erk in de handen van Olthof gekopt.

PEC Zwolle Vrouwen leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar vlak voor de rust ging het mis. In de 44e minuut tikte Carmen Simonis op aangeven van Van Erk de 1-2 binnen, nadat Maud Asbroek even daarvoor de lat nog raakte namens de Zwollenaren. Door verschillende blessures bedroeg de extra tijd maar liefst vier minuten. Daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Sherallin Henriquez mocht van afstand uithalen en haar schot ging via de lat binnen: 2-2.

Excelsior Barendrecht Vrouwen begon de tweede helft met veel vertrouwen. De ploeg van trainer/coach Richard Mank nam meer initiatief dan voor rust. Ook nam de felheid toe en dat was te zien bij Senna El Messaoudi. Ze maakte een vervelende overtreding op de enkel van Yvette van Daelen, die zich vervolgens afreageerde op haar belaagster. De scheidsrechter besloot echter geen kaarten uit te delen.

De eerste mogelijkheid van de Blauwvingers was voor Bonita Theunissen. Ze speelde de bal op fraaie wijze langs haar tegenstandster, maar de voorzet die volgde leverde niks op. Het betere voetbal kwam van de thuisploeg en er volgden een aantal grote kansen. Olthof hield Jolina Amani van een treffer af en Nidia Bos kopte vanuit kansrijke positie over. Ook Yvette van Daelen haalde nog een bal van de lijn, toen Olthof zowaar eens geklopt leek. Een kwartier voor tijd redde de doelvrouw fantastisch op een nieuwe inzet van de centrale verdedigster van Excelsior Barendrecht Vrouwen en ook Amani vond andermaal de uitblinkende keepster op haar pad.

Met nog tien minuten op de klok lieten de Zwollenaren zich weer eens zien. Doejaaren kwam in kansrijke positie, maar kreeg de bal niet op doel. In de slotfase was de thuisploeg nog gevaarlijk met twee afstandsschoten, maar tot scoren kwamen de Zuid-Hollanders niet. In de blessuretijd van de wedstrijd viel het balletje toch nog de kant van PEC Zwolle Vrouwen op. Babiche Roof werd neergehaald in het strafschopgebied nadat invalster Leonie Vliek goed doorzette. De trap in de knielholte van Roof leverde een penalty op. Roof ging zelf achter de bal staan en schoot koeltjes de 2-3 binnen.

Excelsior Barendrecht Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-3 (2-2).