Door de ogen van de veurzitter

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft regelmatig een column voor de achterban van de club. Zijn editie van deze maand gaat onder meer over het afgelopen seizoen, het komende jaar en de fantastische support die de club ontvangt rondom de seizoenkaartcampagne.

Met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen sloten we op zondag 16 mei een meer dan bewogen voetbaljaar af met een fijne overwinning en een uiteindelijke veilige 13e plek op de eindranglijst. Terugkijkend op dit seizoen, kom ik tot de conclusie dat het, samen met het onafgemaakte vorige seizoen, toch wel de meest rare periode is geweest in onze rijke clubhistorie. Lege tribunes, een lege businessclub en wedstrijden met grote belangen in een desolate sfeer. Onwerkelijk om mee te maken en onmogelijk om aan te wennen. Het gemis van onze achterban, elke week opnieuw, toonde eens te meer aan dat voetbal niets is zonder het publiek. Des te mooier zijn de actuele berichten over de seizoenkaartverkoop! Het maximale aantal van 7.500 kaarten werd deze week gehaald en de vraag die na het stoppen van de verkoop ontstond was groot. Zo groot dat we, zeker gezien de goede berichten en verwachtingen vanuit de overheid deze week, hebben besloten om de seizoenkaartverkoop vanaf aanstaande maandag weer tijdelijk te heropenen. Geïnteresseerden die op deze wachtlijst staan hebben daarbij voorrang en krijgen als eerste bericht. De aantallen op de wachtlijst lopen al weer enorm op. Stad en regio hebben ontzettend veel zin om medio augustus weer naar het stadion te gaan! Als dank voor de uiterst loyale support, worden alle huidige seizoenkaarthouders volgende week overigens bezocht om de seizoenkaart persoonlijk te overhandigen tijdens PEC on Tour.


Zakelijk hebben we afgelopen seizoen weliswaar tijdelijk een jasje uit moeten doen en zagen we het aantal businessclubleden wat teruglopen. Inmiddels zijn we ook hier door het diepste dal heen. Het bizarre seizoen zit erop en we hebben het overgrote deel van onze sponsoren weten te behouden. Tevens hebben zich ook vele nieuwe sponsoren bij de club aangesloten en putten we vertrouwen uit de inmiddels vele vernieuwde sponsorschappen die zijn afgesloten met o.a. Craft, Wensink, Scania, Arslan Ter Wee Advocaten, Hanos en TotaalBed. Sommige zijn zelfs opengebroken en voor meerdere jaren verlengd dan wel geüpgraded. In deze tijden zeker geen vanzelfsprekendheid maar wel iets waar wij als club ontzettend trots op zijn. Dat zijn we ook op ons fraaie nieuwe tenue voor komend seizoen. Naast een prachtige vernieuwde stijl qua design zijn alle sponsorposities daarvoor inmiddels ingevuld. Met de komst van VDK Groep en Hegeman hebben we de eerste twee nieuwe sponsornamen reeds gepresenteerd. Op de zeer korte termijn verwacht ik de laatste posities op het tenue te presenteren.


Naast de shirtsponsoren hebben we met Kostas Lamprou, Siemen Voet en Jasper Schendelaar ook de eerste drie nieuwe spelers gecontracteerd. Alle drie de spelers zijn voor langere tijd vastgelegd en het fundament waarmee we ons tiende Eredivisie-seizoen op rij in gaan wordt daarmee steeds beter zichtbaar. De zin en gretigheid in de nieuwe jaargang wordt zo alleen maar verder aangewakkerd, binnen en buiten de club, in de stad en in de regio. Wij kijken er dan ook ontzettend naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten en in een kolkend MAC3PARK stadion mooie wedstrijden met elkaar te beleven. Vanaf deze plek wens ik iedereen voor nu een ontzettend fijne vakantie toe en graag tot ziens op 15 augustus bij onze eerste thuiswedstrijd tegen Vitesse.


Met sportieve groet,


Adriaan Visser

Voorzitter PEC Zwolle