DHL, PEC Zwolle en Regio Zwolle United zetten zich samen in voor een ander

DHL, PEC Zwolle en Regio Zwolle United zetten zich samen in voor een ander

‘Samen voor een ander’ is de slogan van DHL Cares en één van de onderwerpen die centraal staat binnen de samenwerking van PEC Zwolle, DHL Parcel en stichting Regio Zwolle United. Door de krachten te bundelen wordt de daad bij het woord gevoegd. Hierover gingen we in gesprek met Stéphanie Ganzeboom, manager Corporate Social Responsibility / DHL Cares.

Al jaren is DHL Parcel lid van het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. In september 2022 is de samenwerking uitgebreid en sindsdien is DHL Parcel ook maatschappelijk partner van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Dit is niet onopgemerkt gebleven met mooie acties voor alleenstaande ouderen, de kinderen van Playing for Success en VIP-kids.

 

Krachten bundelen

Verbindingen leggen en iets doen voor een ander staat bij alle drie de organisaties hoog in het vaandel. Verbindingen op onder andere maatschappelijk en economisch gebied. De maatschappelijke tak van DHL Parcel is DHL Cares. Ganzeboom: ,,DHL Cares verbindt collega’s, partners en klanten onder de drie pijlers GoGreen, GoHelp en GoTeach. Samen met Regio Zwolle United zetten we ons in om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan doelgroepen als alleenstaande ouderen en kinderen.’’

 

Lichtpuntje voor ouderen

De decembermaand is voor veel alleenstaande ouderen een extra eenzame tijd. ,,Daarom willen we deze ouderen een hart onder de riem steken. Dit doen we door de feestpakkettenactie voor alleenstaande ouderen. Medewerkers van zowel DHL Parcel als PEC Zwolle en Regio Zwolle United leveren hoogstpersoonlijk de pakketten af bij meer dan 50 ouderen in de regio. Zij maken dan vaak ook een praatje aan de deur of schuiven aan voor een bakje koffie. Dit zijn dankbare momenten voor zowel de ouderen als voor de collega’s’’, aldus Ganzeboom. De ouderen worden opgegeven door familieleden, maar vaak ook door bijvoorbeeld buurtgenoten en thuiszorgmedewerkers.

 

Investeren in de toekomst

Naast de doelgroep ouderen richt DHL Parcel zich in deze samenwerking ook op kinderen: ,,We willen via deze samenwerking kinderen een stevigere basis geven voor de toekomst. Een voorbeeld hiervan is dat kinderen van het project Playing for Success op werkbezoek mochten komen bij het distributiecentrum van DHL Parcel in Zwolle.

 

Tijdens dit werkbezoek mochten zij zelf een pakketje opsturen en leerden zij over de gevaren van de dode hoek.’’ De medewerkers van DHL Parcel leidden de kinderen zelf rond door het distributiecentrum en vertelden vol trots over hun werkzaamheden. Een leuke en leerzame ervaring voor de kinderen en ook voor de medewerkers van Regiohub Zwolle een leuke afwisseling op hun dagelijkse activiteiten.

 

Naast het werkbezoek van Playing for Success is ook de medewerking aan een ander mooi project tot stand gekomen. Elk jaar worden in de decembermaand kinderen die het financieel niet breed hebben uitgenodigd voor ‘VIP-kids met Wehkamp’. Hier worden zij verrast met allerlei cadeaus, want elk kind verdient een cadeau in de feestmaand december. De foto’s van de voorgaande edities bracht naast het enthousiasme ook een idee op in het kader van verkeersveiligheid.


,,Bij het zien van de beelden viel het me op dat meerdere kinderen met de nodige tassen aan het stuur vertrokken. Dat moest veiliger kunnen en als DHL weten we natuurlijk als geen ander wat het is om pakketjes veilig thuis te bezorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Eén cadeau konden de kinderen gelijk meenemen en de andere cadeaus werden ter plekke samen ingepakt en dezelfde middag nog met een grote glimlach thuisbezorgd bij de kinderen.’’

 

Trotse partners

Door mensen, middelen en netwerken te verbinden zet DHL Parcel zich in voor een ander. Dit doen zij met eigen vrijwilligersprojecten en door zich aan te sluiten bij maatschappelijke initiatieven, zoals die van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Door samen te werken wordt er een helpende hand uitgestoken naar de mensen die dat het hardst nodig hebben. ,,Een gevoel van trots is het resultaat wat uit deze samenwerking voortvloeit”, sluit Ganzeboom af met een glimlach.


Fotografie: Theo Smits


Dit artikel komt uit PEC Zwolle Clubmagazine (voorjaar 2023). Benieuwd naar het volledige magazine met veel meer (maatschappelijke) verhalen uit alle hoeken van de club? Klik dan hier.