Cursus videoanalyse voor convenantverenigingen PEC Zwolle

Cursus videoanalyse voor convenantverenigingen PEC Zwolle

PEC Zwolle organiseert op woensdag 24 en 31 mei speciaal voor convenantverenigingen van de club een cursus ‘videoanalyse voor amateurclubs’. Tijdens deze avonden kunnen trainers en andere betrokkenen bij het videoanalyse gedeelte van hun vereniging alles te weten te komen over videoanalyse.

Wat houdt de cursus in?

· De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op woensdag 24 en 31 mei van 19:00 tot 22:00 uur en wordt gegeven door videoanalisten van het eerste elftal en de PEC Zwolle Voetbalacademie. De cursus wordt gegeven op het Centre for Sports & Education (CSE), naast het MACPARK Stadion. (Adres: Boerendanserdijk 2A, Zwolle).


· De cursus is voor iedereen die is aangesloten bij een convenantvereniging van PEC Zwolle. Trainers van zowel senioren- als jeugdteams, personen die betrokken zijn bij het videoanalyse gedeelte van de vereniging of die interesse hebben om videoanalyse op te pakken binnen hun vereniging.


· Convenantverenigingen die momenteel nog geen gebruik maken van videoanalyse, maar wel geïnteresseerd zijn om videoanalyse in te gaan zetten bij hun vereniging, zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan de cursus.


· Het is bovendien mogelijk om met meerdere personen van één club deel te nemen. Bij teveel deelnemers behoudt PEC Zwolle het recht om dit aantal te beperken.


· Tijdens deze cursus kunnen de deelnemers gratis kennis maken met de software (Nacsport) die bij PEC Zwolle ook gebruikt wordt voor het coderen van wedstrijden en trainingen.

 

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?

· De opties die er zijn voor het filmen van wedstrijden en trainingen binnen de amateurclub.


· We leren je de basisvaardigheden voor het coderen van een wedstrijd aan. Hoe maak je een codeblad? Hoe pas je een codeblad aan? En hoe gebruik je een codeblad als je een wedstrijd wil coderen?


· We leren je hoe je clips kunt selecteren, bewerken en presenteren aan je team/spelers.


· We geven je een kijkje in de keuken bij de academie en het 1e elftal van PEC Zwolle op het gebied van videoanalyse, hoe zij te werk gaan en hoe de trainers videoanalyse inzetten bij hun teams.

 

Hoe kan je je aanmelden voor de cursus?

Aanmelden voor de cursus is alleen voor betrokken personen van de convenantverenigingen en is geheel kosteloos. Aanmelden voor de cursus kan door een mail te sturen naar Joren Waardenburg (jwaardenburg@peczwolle.nl) waarin je jouw naam, convenantvereniging functie binnen de club doorgeeft.


Aanmelden kan t/m 14 mei. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en vol = vol.