Algemeen directeur Xander Czaikowski stopt na het seizoen bij PEC Zwolle

Algemeen directeur Xander Czaikowski stopt na het seizoen bij PEC Zwolle

Na het lopende seizoen neemt algemeen directeur Xander Czaikowski afscheid van PEC Zwolle. De 48-jarige geboren Zwollenaar heeft besloten na bijna drie jaar te stoppen in zijn functie bij de club.

Czaikowski startte in de zomer van 2022 bij PEC Zwolle en lanceerde kort daarna een meerjarenplan. Onder Czaikowski promoveerde PEC Zwolle een jaar later naar de Eredivisie en maakte de club op o.a. financieel vlak stappen voorwaarts.


Xander Czaikowski: ,,Het juiste moment kiezen tussen te vroeg vertrekken of te lang blijven is altijd een uitdaging, maar ik wilde zelf de regie behouden. Met de enorme stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet – van promotie naar de Eredivisie tot een recordbegroting en winstgevendheid – voelt het einde van dit seizoen als het ideale moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen. Ik laat de club vol vertrouwen achter, in de wetenschap dat de fundamenten voor een succesvolle toekomst stevig staan."


Meine Breemhaar, namens het Stichtingsbestuur: ,,De keuze voor Xander heeft goed uitgepakt voor PEC Zwolle. Naast de sportieve successen staat er een organisatie die klaar is voor de toekomst. Samen blijven we dit seizoen werken aan o.a. eredivisiebehoud, herstelplan 2.0 en een nieuwe trainingslocatie. Tenslotte wensen wij Xander veel succes de komende maanden en daarna uiteraard met de volgende stap in zijn carrière."