Akkoord over verlagen salarissen

Akkoord over verlagen salarissen

De gehele organisatie van PEC Zwolle (spelersgroep, technische staf en kantoororganisatie) zijn akkoord gegaan met het tijdelijk verlagen van de salarissen. Dat is in lijn met het advies van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO. Dinsdag sprak de directie hierover met de spelersraad, een afvaardiging van spelers uit de hoofdselectie.

Pelle Clement reageert namens de spelersraad op het akkoord: ,,In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen. We zitten met z’n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien. Supporters, sponsoren, medewerkers, iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis. Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt. Zaterdag start de seizoenkaartcampagne waarin we hopen dat zoveel mogelijk supporters ons team volgend seizoen op wat voor manier dan ook komen ondersteunen. Het voelt niet goed om dat van hen te vragen, als je zelf geen geste hebt gedaan. Daarom zijn we blij dat we nu samen tot deze beslissing zijn gekomen.”


Voorzitter Adriaan Visser reageert: ,,Dat er zoveel begrip is vanuit de spelersgroep, technische staf en kantoororganisatie, zegt veel. Zoals Pelle ook aangeeft, zitten we met z’n allen in een situatie waar helemaal niemand om gevraagd heeft. Afgelopen week hebben we met de spelersraad gezeten. De volgende dag zijn de spelers, na een Zoom-sessie onderling, met groen licht naar de directie gekomen. Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenomen plan steunt. Dit akkoord is ontzettend belangrijk voor onze club met het komende seizoen in het vooruitzicht. Uiteraard beseffen wij ons dat zo’n vraag niet alledaags is, maar nu is het belangrijk dat we allemaal samen de schouders onder de club zetten.”

Eredivisie partners