Zwolle start jaar met verdiend punt

De eerste wedstrijd van PEC Zwolle in het kalenderjaar 2020 heeft de nodige doelpunten opgeleverd en een gelijkspel. Begin tweede helft schiet Kenneth Paal de mannen van John Stegeman nog op een 2-1 voorsprong tegen FC Utrecht, maar de bezoekers uit de Domstad komen vlak voor tijd op 2-3. Toch wordt het via Yuta Nakayama alsnog 3-3.

Hands Kersten

PEC Zwolle heeft op het trainingskamp in Spanje gewerkt aan een andere speelwijze om meer defensieve zekerheid in te bouwen. Tegen FC Utrecht leverde dat in de eerste helft inderdaad minder kansen tegen op. Toch zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. Bij een corner maakt Sam Kersten hands, wat na ingrijpen van de VAR leidt tot een strafschop. Die wordt binnengeschoten door Simon Gustafson. Het antwoord van PEC Zwolle liet niet lang op zich wachten. De Zwollenaren probeerden de bal achter de defensie van Utrecht te krijgen en dat lukte vrij aardig. Mike van der Maarel verslikte zich in de lange bal van Gustavo Hamer, Mike van Duinen zei dank je wel: 1-1. De keren dat Utrecht daarna wel gevaarlijk werd, stond doelman Michael Zetterer op de juiste plek om redding te brengen.

Weer Paal

Begin tweede helft leek Utrecht via een hoekschop op 1-2 te komen. Leek, want de wonderbaarlijke scrimmage werd door de Zwolse defensie een doelpunt voorkomen. Niet lang daarna ontplofte het MAC3PARK stadion van vreugde. Kenneth Paal nam de bal niet eens zo goed aan, na een afgeslagen hoekschop, maar draaide daarna schitterend weg bij zijn tegenstander. De uithaal plofte vervolgens zo achter de verbouwereerde Utrecht-keeper Jeroen Zoet in het doel: 2-1. Die keeper had na iets meer dan een uur spelen een antwoord op de inzet van Van Duinen, die zich langs twee Utrechters wist te frommelen. Ook redde de keeper zijn team tot twee keer toe na een te korte terugspeelbal.

Nakayama redt punt

Dat die kansen er niet ingingen was uiterst jammerlijk, want Utrecht kwam langszij. Gyrano Kerk stond op de juiste plek om binnen te schieten. In de slotfase sloeg Utrecht alsnog toe, toen invaller Issah Abass de 2-3 maakte. Dat leek een flinke domper voor PEC Zwolle, maar Yuta Nakayama zorgde alsnog voor een fijn slot van de avond door in de voorlaatste minuut de 3-3 binnen te schieten.

Volgende week zondag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Willem II in Tilburg. De aftrap is om 14:30 uur.

PEC Zwolle – FC Utrecht 3-3 (1-1).

Toeschouwers: 13.102

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaarten: Huiberts, Paal (PEC Zwolle), Van Overeem, Van Rooijen, Van der Maarel, Klaiber (FC Utrecht)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lam, Kersten, Nakayama, Paal, Clement, Huiberts (79. Dekker), Saymak (73. Johnsen), Thy (73. Van Crooij), Van Duinen

FC Utrecht: Zoet, Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Guwara, Van de Streek, Van Rooijen (66. Emanuelson), Van Overeem, Gustafson, Kerk, Dalmau (76. Abass)

24. Gustafson pen. 0-1

27. Van Duinen 1-1