Younes Taha verlaat PEC Zwolle

Younes Taha verlaat PEC Zwolle

Na één seizoen verlaat Younes Taha (20) PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder maakt per direct de overstap naar FC Twente. Taha zet daarmee een volgende stap in zijn razendsnelle ontwikkeling.

Het was 18 juni vorig jaar toen Younes Taha op voorspraak van trainers Dick Schreuder en Johan Plat naar Zwolle kwam en voor twee jaar tekende. Beide trainers hadden met Taha gewerkt toen de speler nog bij Jong FC Volendam zat. Van die club kwam Taha afgelopen zomer ook transfervrij naar Zwolle. Waar Taha hoopte op her en der wat speelminuten stond hij tegen De Graafschap in de openingswedstrijd van het seizoen al in de basis. Uiteindelijk kwam de behendige dribbelaar tot maar liefst 33 optredens, grotendeels vanaf de aftrap, en scoorde hij veertien keer. In oktober al werd zijn contract opengebroken en verlengd tot 2025. Nu volgt er dus een vroegtijdig vertrekt.


Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Younes heeft zich bij PEC Zwolle in rap tempo ontwikkeld. Hij heeft alles ontzettend snel opgepikt en was in het afgelopen seizoen een vaste waarde in het team van Dick. Younes is na Thomas van den Belt de volgende talentvolle speler die via PEC Zwolle een mooie stap maakt. Ik wens hem heel veel succes toe bij zijn nieuwe club.”


Younes Taha reageert op het vertrek: ,,Het is allemaal heel snel gegaan, dat kan ik toch wel stellen. Vorig jaar kwam ik zonder contract in Zwolle. Na een paar maanden werd ik door de club beloond met een nieuw contract en nu maak ik de overstap naar een subtopper in de Eredivisie. Ik ben PEC Zwolle en in het bijzonder de trainers dankbaar voor de kans die ze mij hebben geboden. En natuurlijk wil ik de supporters bedanken. Dit jaar waarin we samen promotie hebben bewerkstelligd ga ik nooit meer vergeten.”