Wakker geschud PEC Zwolle pakt nog een punt tegen Heracles

PEC Zwolle heeft dinsdagavond tóch nog een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Met debutant Thomas Buitink voor de geblesseerde Mike van Duinen binnen de lijnen en Yuta Nakayama op linksback voor de eveneens absente Kenneth Paal, leken de Blauwvingers bij rust een verloren wedstrijd te spelen, maar niets bleek minder waar.

Belabberde start

De start van de wedstrijd kon PEC Zwolle zich niet veel beroerder voorstellen, want vlak voordat de eerste minuut verstreek had Heracles Almelo al gescoord. Een snelle aanval over rechts leverde de 0-1 op nadat Sylvester van der Water zijn ploeggenoot Lucas Schoofs bij de tweede paal bediende. PEC Zwolle zette daar halverwege de eerste helft pas een echte kans tegenover. Het was debutant Thomas Buitink die teruglegde op Eliano Reijnders. De jongeling schoot hard in, maar zag Janis Blaswich redding brengen. Heracles kwam in het restant van de eerste helft gevaarlijker voor de dag dan Zwolle en dacht tot tweemaal toe een strafschop te krijgen maar ving bot bij de arbitrage. Op slag van rust kwam het dan toch op 0-2, toen Delano Burgzorg diep ging en de Zwolse defensie er niet goed uit zag. Michael Zetterer kwam ver zijn doel uit, maar was niet eerder bij de bal waardoor de aanvaller de bal simpel langs de keeper in het lege doel kon schuiven.

Wéér Reza

Dat het anders moest na rust was wel duidelijk. Eliano Reijnders werd in de pauze vervangen door Rico Strieder. Hoewel er in eerste instantie niets leek te veranderen aan het spel, viel de aansluitingstreffer dan toch. Buitink genoot ineens veel vrijheid, bediende Misidjan en de vleugelaanvaller schoot na zich te hebben vrij gedraaid via een Heraclied binnen: 1-2. Robin Pröpper had gelijk de marge weer naar twee kunnen tillen, maar Zetterer wist de kopbal uit de hoekschop van de bezoekers met een knappe reflex uit de hoek te houden. Via Immanuel Pherai die in kansrijke positie een afzwaaier produceerde en Sam Kersten, die uit een hoekschop het doel onder vuur nam, kwam er meer gif in het Zwolse spel. Met het inbrengen van Reza Ghoochannejhad probeerde de technische staf alsnog de gelijkmaker te forceren. En wat gehoopt werd gebeurde. Met praktisch zijn eerste balcontact bleek de matchwinner van vrijdag in Tilburg weer goud waard. Nu kopte de spits een puntgave voorzet van Pherai achter Blaswich: 2-2.

Punt

In het laatste kwartier wilden beide ploegen voor de winst gaan, maar was de angst om tegen een late tegentreffer aan te lopen toch ook zichtbaar. Het overkwam PEC Zwolle bijna, nadat Van der Water het strafschopgebied in wist te geraken en met een één-tweetje de kans kreeg, maar net niet uit kwam met zijn passen. In de absolute slotfase waren het de Zwollenaren weer die de controle overnamen en Heracles achteruit drukten, maar echte kansen leverde dat niet op. Toch kon PEC Zwolle na de povere eerste helft waarin het met een 0-2 achterstand de kleedkamer opzocht, nog het beste leven met het punt.

Zaterdag aanstaande staat de volgende wedstrijd op het programma. In de Domstad neemt PEC Zwolle het vanaf 18.45 uur op tegen FC Utrecht.

PEC Zwolle – Heracles Almelo: 2-2 (0-2).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaarten: Misidjan (PEC Zwolle), Pröpper en Quagliata (Heracles Almelo)

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Nakayama, Misidjan (70’ Leemans), Kersten, Reijnders (46’ Strieder), Pherai, Buitink (70’ Goochannejhad), Huiberts (87’ Clement) en Van Wermeskerken.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Quagliata’(70’ Hardeveld), Pröpper, Rente, Vloet, Van der Water (87’ Szöke), De la Torre, Schoofs (87’ Bijleveld), Azzaoui (60’ Kutucu) en Burgzorg.

1’ Schoofs 0-1

45+2’ Burgzorg 0-2

50’ Misidjan 1-2

73’ Ghoochannejhad 2-2

Jumbo Van Andel, Epe Man of the Match: Reza Ghoochannejhad