Verjongd PEC Zwolle verliest, maar komt sterk voor de dag in Friesland

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag in het Abe Lenstra stadion een oefenwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen. De Blauwvingers, waar voornamelijk wisselspelers aan de aftrap verschenen, verloren met 1-0. Toch kon trainer/coach Dick Schreuder terugkijken op een nuttige wedstrijd, waarin met name na rust veel jongelingen de kans kregen zich te laten zien.

Bij PEC Zwolle kregen Kostas Lamprou, Bram van Polen en Maikel van der Werff rust. Daarnaast ontbraken Mustafa Saymak, Oussama Darfalou en de internationals onder wie Yuta Nakayama, Slobodan Tedic en Daishawn Redan.

Heerenveen scoort

Sydney van Hooijdonk noteerde de eerste kans van de wedstrijd. De aanvaller kreeg een vrije doortocht naar doelman Mike Hauptmeijer, maar de doelman bleek in het onderlinge duel de winnaar en hield zo de spits van de openingstreffer af. PEC Zwolle wist vanuit een vrije trap bijna te scoren, maar de poging van Luka Adzic scheerde over de kruising. Tien minuten voor het rustsignaal was Van Hooijdonk alsnog trefzeker. Hauptmeijer wist de bal nog te beroeren, maar daarna rolde deze tergend langzaam over de doellijn en was de Friese voorsprong een feit: 1-0.

Jong PEC Zwolle

Na rust was de eerste kans binnen de minuut voor PEC Zwolle, maar Eliano Reijnders, die nog even aan zijn shirt vastgehouden werd en ook zomaar een strafschop had kunnen krijgen, kreeg de bal niet langs Xavier Mous. Ook Mees de Wit kreeg een goede mogelijkheid. Na zichzelf vrij gekapt te hebben, schoot de opkomende back met rechts een meter naast. In het restant van de tweede helft werd het elftal van trainer/coach Dick Schreuder verder verjongd, maar bleef in aanvallend opzicht sterk voor de dag komen. Zo kregen onder anderen Damian van der Haar, Thomas Beelen, Chardi Landu en proefspeler Joshua Sion de kans zich te laten zien aan de technische staf. In het laatste kwartier was De Wit met een venijnig schot van net buiten het strafschopgebied in de buurt van de gelijkmaker, maar Mous kon in twee instanties redden. De grootste kans was echter nog voor Chardi Landu, die een kopbal voor de lijn gekeerd zag worden. De rebound van Daijiro Chirino verdween naast. Ook een poging van De Wit in de slotminuut trof geen doel, maar ondanks de nederlaag kon Schreuder met een positief gevoel terugkijken op het veldspel.

Vanwege het interlandweekend ligt de Eredivisie dit weekend stil. Volgende week zondag, 3 april, speelt PEC Zwolle de IJsselderby thuis tegen Go Ahead Eagles. Dan wordt er om 12.15 uur afgetrapt.

sc Heerenveen – PEC Zwolle: 1-0 (1-0).

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Higler

Opstelling sc Heerenveen: Mous, Akujobi, Van Beek, Van Ottele, Woudenberg, Kaib, Haye, Halilovic, Tahiri, Musaba en Van Hooijdonk.

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Voet, Paal (46’ De Wit), Kastaneer (62’ Clement), Adzic (62’ Landu), Strieder (62’ Van der Haar), Anderson (46’ Van Wermeskerken), De Waal (62’ Chirino), Reijnders (62’ Sion), Vermaning (46’ Van den Belt) en Van den Berg (46’ Beelen).

Scoreverloop:

35’ Van Hooijdonk 1-0