Stroeve start mondt tóch uit in driepunter

PEC Zwolle proeft na drie nederlagen weer het zoet van de overwinning. Na een moeizaam eerste half uur tegen ADO Den Haag buigen de Blauwvingers een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. De Zwolse treffers worden gemaakt door Illias Bel Hassani, Reza Ghoochannejhad en Pelle Clement.

Van de leg

Met een fraai spandoek ‘Alles geven voor onze trots’ kwamen de spelers het veld op. Het leverde niet direct het gewenste resultaat op, want het waren de bezoekers die uit de eerste grote kans direct scoorden. Een voorzet vanaf de rechterkant kon door Michiel Kramer worden binnengewerkt: 0-1. Een klap waardoor PEC Zwolle even van de leg was. Het betere voetbal volgde in het laatste kwartier voor rust. Nadat Vito van Crooij nog op doelman Luuk Koopmans van ADO was gestuit, kon Illias Bel Hassani de stand wél gelijktrekken. Nota bene één van de minst lange spelers op het veld kopte raak uit een fijne voorzet van Mustafa Saymak. Even voor rust leek de thuisploeg zelfs op 2-1 te komen, maar de kopbal van de vrijstaande Kenneth Paal verdween net naast het doel.

Patstelling

In de tweede helft golfde het spel lange tijd op en neer. PEC Zwolle kreeg in de eerste vijftien minuten na rust een aardige kans via Van Crooij. Invaller Destan Bajselmani, al vroeg ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Sai van Wermeskerken, legde de bal terug op de instormende Van Crooij. Hij trapte echter mis, waardoor de kans verkeken was. Veel mogelijkheden waren er vervolgens niet, waardoor de wedstrijd in een patstelling terechtkwam. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd dan toch een voor PEC Zwolle goede wending te krijgen, maar Reza Ghoochannejhad zag zijn treffer geannuleerd worden vanwege buitenspel.

Ingrijpen VAR

Toch hervatte arbiter Serdar Gözübüyük het spel nog niet, omdat vanuit Zeist VAR Christiaan Bax de beelden nog eens controleerde. Het doelpunt bleek geldig en omdat er in de actie daarvoor ook geen overtreding gemaakt bleek te zijn op doelman Luuk Koopmans, nam PEC Zwolle alsnog de leiding: 2-1. In de slotfase gooide ADO Den Haag er met voormalig Zwollenaar Tomáš Necid een extra spits bij, maar samen met de steun van de eigen aanhang in de rug hield PEC Zwolle stand. Luttele minuten voor tijd scoorde Pelle Clement zelfs 3-1, waardoor de overwinning zeker werd gesteld.

Zaterdag gaat PEC Zwolle naar Almelo voor het treffen met Heracles. De aftrap is dan om 20:45 uur.

PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1 (1-1).

Toeschouwers: Gözübüyük

Scheidsrechter: 12.943

Gele kaarten: Paal, Clement en Johnsen (PEC Zwolle) en Beugelsdijk (ADO Den Haag)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken (13. Bajselmani), Lachman, Nakayama, Hamer, Clement, Bel Hassani (77. Johnsen), Saymak, Ghoochannejhad (90. Kersten) en Van Crooij.

ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Malone, Immers (80. Haye), Bakker (77. Necid), Goossens (64. Ould-Chikh), Kramer en Summerville.