Regio Zwolle United en Frion verlengen

Regio Zwolle United en Frion verlengen

Een feestelijk moment maandagmiddag in het supportershome en op het veld van PEC Zwolle. PEC Zwolle, Regio Zwolle United en Frion verlengden de samenwerking die al meer dan 16 (!) jaar met veel tevredenheid wordt ingevuld. In het bijzijn van 'de mannen van Frion' werd het partnercontract bezegeld door Hugo Broekman (bestuurder Frion), Eilt Staal (algemeen manager Regio Zwolle United), Jeroen van Leeuwen (algemeen manager PEC Zwolle).

Iedereen die wel eens doordeweeks in of rondom het MAC3PARK stadion komt heeft ze ongetwijfeld gezien: de mannen van Frion. Vijf dagen per week en al meer dan 16 jaar lang steken zij hun handen uit de mouwen op het stadionterrein. Na hun dagelijkse opstart in hun basis, het supportershome, gaan zij aan de slag. Als onderhoudsploeg zorgen zij ervoor dat de tribunes schoongemaakt worden, vervangen zij lampen, werken ze in de keuken, prikken zij afval, zorgen ze ervoor dat de ballen voor de voetbalacademie goed opgepompt zijn en zo nog veel meer. Tussen al het werken door pikken ze, als het even kan, ook graag delen van de trainingen mee en maken ze een praatje en dolletje met de spelers.


Broekman namens Frion: ,,Het is voor onze cliënten erg waardevol dat zij bij PEC Zwolle kunnen werken. Vooral voor de jongens met een blauw-wit hart is dit fantastisch. We zijn dan ook erg verheugd dat de samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United verlengd is. De club onderstreept hiermee de maatschappelijke betrokkenheid.’’


Staal namens Regio Zwolle United: ,,We zien het plezier bij de mannen om in het stadion te werken. Daarom zijn wij ontzettend blij om de samenwerking te verlengen. Het heeft namelijk waarde voor alle partijen. Ook regionale sportverenigingen informeren bij Frion, PEC Zwolle en Regio Zwolle United naar de samenwerking. Verenigingen worden maatschappelijk steeds actiever, bijvoorbeeld met arbeidsparticipatie rondom sportvelden. De vereniging is daarvoor een krachtig instrument en het is geweldig als sport kan worden ingezet.” 


Tot slot vult Van Leeuwen aan: ,,De mannen van Frion zijn voor ons als club bijna niet meer weg te denken. Zoals Bram van Polen (aanvoerder PEC Zwolle, red.) onlangs in een interview ook al aangaf: ‘de jongens horen gewoon echt bij de club.’ De documentaire die de club eind vorig jaar van de jongens heeft gemaakt is dan ook een echte kijktip; een prachtig inkijk in hun dagelijkse werkzaamheden, hoe zij het werken bij PEC Zwolle ervaren en bovenal de trots en plezier wat zij daar uithalen.’’

 

WorkStars

De samenwerking is onderdeel van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. PEC Zwolle United werkt sinds dit seizoen met een zogenaamde stars-formule. Via vier doelgroepen (YoungStars, WorkStars, OldStars en SpecialStars) en circa twaalf projecten wordt geïnvesteerd in jongeren (YoungStars), ouderen (OldStars) en mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken (SpecialStars). Via WorkStars is er aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Foto's: Theo Smits