Punt voor PEC Zwolle Vrouwen na hectische slotfase

Het is PEC Zwolle Vrouwen net niet gelukt om dinsdagavond drie punten mee te nemen uit Limburg. De ploeg van trainer Olivier Amelink moest in de allerlaatste seconde van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard Vrouwen een gelijkmaker incasseren: 2-2. Desondanks is een gelijkspel bij de nummer drie van de ranglijst een goed resultaat.

Inhaalwedstrijd

In januari werd de wedstrijd nog afgelast vanwege hevige sneeuwval. Daar was dinsdagavond geen sprake van en dus kon er alsnog gestreden worden om drie waardevolle punten. PEC Zwolle Vrouwen begon met vertrouwen aan de lastige uitwedstrijd, nadat er afgelopen vrijdag met 2-0 werd gewonnen van Excelsior Vrouwen. De Blauwvingers maakten ook een goede indruk op bezoek bij de Limburgse ploeg die dit jaar met succes debuteert in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Venijn in de staart

Toch was het Fortuna Sittard Vrouwen dat in de tweede helft op voorsprong kwam door een doelpunt van de Belgische spits Tessa Wullaert. De 1-0 stond echter niet heel lang op het scorebord. Want acht minuten na de openingstreffer zorgde Jeva Walk alweer voor de gelijkmaker. In blessuretijd leek het kwartje helemaal de kant van PEC Zwolle Vrouwen op te vallen toen Inske Weiman voor de 1-2 zorgde. Maar in de laatste seconde van de wedstrijd was het invalster Maria Olafsdottir Gros die de thuisploeg alsnog een punt bezorgde.

Fortuna Sittard Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (0-0)