PEC Zwolle Vrouwen stunt in Enschede

PEC Zwolle Vrouwen stunt in Enschede

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondag voor een enorme verrassing gezorgd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers wisten met 1-4 te winnen bij FC Twente Vrouwen, de regerend landskampioen. Een ijzersterke tweede helft zorgde voor drie hele fraaie punten.

Geen spektakelshow

PEC Zwolle Vrouwen begon prima aan het duel op een zonnig Sportcampus Diekman. De ploeg liet zien absoluut niet bang te zijn voor titelfavoriet FC Twente Vrouwen. De eerste dreigende momenten waren dan ook voor de bezoekers. Marushka van Olst ondernam twee keer een poging om te scoren, maar haar schoten eindigden respectievelijk op het dak van het doel en na een redding van keepster Lois Niënhuis. Na een kwartier spelen waren het echter de Tukkers die de leiding namen. Renate Jansen zorgde voor een perfecte voorzet en Fenna Kalma knikte de bal het doel in. Het initiatief kwam na de openingstreffer bij de thuisploeg te liggen en PEC Zwolle Vrouwen had het lastig. Dat was het spelbeeld tot aan de rust. Voor het aanwezige publiek werd nog geen spektakelshow opgevoerd, maar de tweede helft moest nog komen.

 

Fraaie comeback

In die tweede helft kwam PEC Zwolle Vrouwen uitstekend uit de kleedkamer. De ploeg van trainer/coach Joran Pot ging meteen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Dat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten, waaronder een kopbal van Marit Auée die van de lijn werd gehaald. In de 65e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Jill Diekman schoot de bal met overtuiging binnen en gezien de naam van het sportcomplex was het ook wel te verwachten. De Blauwvingers gingen na dit succes vol door met aanvallen en vijf minuten later was het zelfs 1-2. De jarige Amy Banarsie had een mooie traktatie in huis door van dichtbij raak te koppen. De voorsprong was mooi, maar er stonden nog twintig minuten op de klok. FC Twente Vrouwen ging alles op alles zetten om gelijk te maken, maar de volgende treffer was opnieuw van PEC Zwolle Vrouwen. Na een counter uit het boekje gaf Van Olst de bal goed voor en invalster Evi Maatman poeierde de bal met veel overtuiging het net in. De overwinning kreeg in blessuretijd nóg maar eens wat extra glans. Van dichtbij wist Auée de bal over de lijn te werken en na goed werk van de assistent-scheidsrechter die op de achterlijn stond, werd het doelpunt dan ook toegekend: 1-4.

 

Nu wacht er een interlandbreak in het vrouwenvoetbal. Daardoor speelt PEC Zwolle Vrouwen volgende week geen competitiewedstrijd. Het eerstvolgende duel is op vrijdag 24 september. Dan is ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander in Zwolle. Aftrap: 19.30 uur.

 

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-4 (1-0).

Toeschouwers: 260

Scheidsrechter: Van der Helm

Gele kaarten: Van Bentem (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstelling FC Twente Vrouwen: Nienhuis, Van Es, Ypema (80' Kaptein), Olislagers, Giesen (73; Van Dooren), Kalma, Teulings (46' Stolze), R.Jansen, Everaerts (64' Van der Wal), Casparij (73' Van Schoonhoven) en B.Jansen. 

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Auée , Van der Vegt, Pruim, Noordman , Van Olst (90+2' Hindriksen) , Diekman (76' Tiemens) , Banarsie (70' Maatman), Van Bentem en Walk (46' Nassette).


Scoreverloop:

16' Kalma 1-0

65' Diekman 1-1

70' Banarsie 1-2

75' Maatman 1-3

90' Auée 1-4

Eredivisie partners