PEC Zwolle Vrouwen pakt eerste punt in onderhoudend duel

PEC Zwolle Vrouwen pakt eerste punt in onderhoudend duel

Het is nog even wachten op een zege, maar het eerste punt is binnen voor PEC Zwolle Vrouwen. De formatie van trainer Jim Brinkhof speelde zondag met 0-0 gelijk tegen de vrouwen van Telstar. Er waren, zeker na rust, kansen om te winnen.

Brilstand

Het was Telstar Vrouwen dat beter aan de wedstrijd begon. De ploeg uit Velsen-Zuid zette snel druk en daar had PEC Zwolle Vrouwen het behoorlijk lastig mee. Het duurde bijna een half uur voordat de eerste Zwolse kans genoteerd kon worden toen een schitterende voorzet van Inske Weiman bij Hanna Huizenga terecht kwam. De spits nam de bal meteen op haar schoen en de inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Samya Hassani was namens de bezoekers het dichtst bij een openingstreffer. Ze stoomde op richting het doel en uiteindelijk was het keepster Inge Tijink die uitkwam en de speelster van Telstar Vrouwen van scoren afhield. Mede daardoor zochten de teams met een brilstand de kleedkamers op voor de rust. 


Gemiste kansen

Na rust werd het de wedstrijd een stuk aantrekkelijker. Vooral PEC Zwolle Vrouwen begon beter te spelen en dat leidde uiteindelijk ook tot een veldoverwicht en meerdere kansen. Hanna Huizenga was meerdere malen dichtbij, maar telkens stuitte zij op doelvrouw Kelly Steen. De spits wist het net wel een keer te vinden, maar dat deed ze in buitenspelpositie. Beide teams zochten in de slotfase vol overgave naar het doelpunt dat drie punten waard zou kunnen zijn. Alleen kwam die treffer er niet en dus moesten PEC Zwolle Vrouwen en Telstar Vrouwen aan het einde van de rit genoegen nemen met een punt. 


PEC Zwolle Vrouwen - Telstar Vrouwen 0-0.

Scheidsrechter: Steur

Toeschouwers: 223

Kaarten: Hilhorst, Walk (PEC Zwolle Vrouwen), Ridder, Donker (Telstar Vrouwen)


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Rutgers, Pruim (79. Van de Velde), Kroezen, Kemper, Zuidberg (85. Walk), Huizenga, Van Vugt (70. Hilhorst), Van der Linden (70. Dijsselhof), Buikema, Weiman


Opstelling Telstar Vrouwen: Steen, Donker, Takeshige, Ridder, Van Belen (70. Lagcher), Kira, Hassani (70. Vis), Van de Pol, Nottet (88. Tiebie), Berrevoets (70. Gomez), Van der Vlist